Preţurile petrolului au crescut cu aproximativ 4% după o săptămână de scăderi: ”Avem o revenire naturală”

Sambata, 18 Noiembrie 2023, ora 07:30
0 citiri
Preţurile petrolului au crescut cu aproximativ 4% după o săptămână de scăderi: ”Avem o revenire naturală”
FOTO Pixabay

Preţurile petrolului au crescut vineri cu aproximativ 4%, după scăderile puternice înregistrate pe parcursul săptămânii, după ce investitorii au marcat profiturile, ceea ce a determinat o revenire a preţurilor care scăzuseră la minimele ultimelor patru luni în cursul sesiunii precedente, în timp ce sancţiunile SUA asupra unor transportatori ruşi de ţiţei au susţinut creşterile, transmite Reuters.

Contractele futures pentru petrolul Brent au crescut cu 3,30 dolari, sau cu aproximativ 4,3%, la 80,72 dolaripe baril.

Preţul ţiţeiului american West Texas Intermediate (WTI) a atins 75,85 dolari, înregistrând o creştere cu 2,95 dolari sau 4,05%.

”Avem o revenire naturală după marcarea profiturilor şi o acoperire scurtă, într-o anumită măsură”, a spus John Kilduff, partener la Again Capital LLC din New York.

Ambele benchmark-uri au înregistrat a patra scădere săptămânală consecutivă, WTI scăzând cu aproximativ 1,7% pe săptămână şi Brent cu 0,9%.

Când are loc o scădere puternică a preţului, producătorii se gândesc de două ori pentru a continua cu cheltuielile de capital şi proiectele”, a spus Phil Flynn, analist la Price Futures Group.

SUA au impus sancţiuni săptămâna aceasta companiilor maritime şi navelor pentru transportul petrolului rusesc vândut peste limita de preţ a Grupului celor şapte.

O creştere a stocurilor de ţiţei din SUA şi un nivel record susţinut al producţiei au exercitat presiuni asupra preţurilor petrolului în această săptămână.

...citeste mai departe despre "Preţurile petrolului au crescut cu aproximativ 4% după o săptămână de scăderi: ”Avem o revenire naturală”" pe Ziare.com

Ramele de ochelari: Ce modele îți poți alege?
Ramele de ochelari: Ce modele îți poți alege?
În lumea fashion, ochelarii nu sunt doar o necesitate, ci și un accesoriu de stil. Citește în continuare pentru a descoperi o gamă variată de rame de ochelari, de la cele clasice la cele...
Cum trebuie alese soluțiile folosite pentru dezinfectarea instrumentarului medical?
Cum trebuie alese soluțiile folosite pentru dezinfectarea instrumentarului medical?
Dezinfectarea corectă a instrumentarului medical este un proces de maximă importanță pentru menținerea sănătății pacienilor și a cadrelor medicale. În acest articol poți afla mai multe...
#preturi petrol, #petrol, #petrol bursa , #Stiri Preturi