Cu cât se scumpesc benzina și motorina de la 1 iulie. Românii ar putea plăti mai mult și pentru RCA

Marti, 11 Iunie 2024, ora 15:07
146 citiri
Cu cât se scumpesc benzina și motorina de la 1 iulie. Românii ar putea plăti mai mult și pentru RCA
Mașină la pompa de benzină FOTO Pexels

Acciza pentru carburanți va crește din nou de la 1 iulie, astfel că șoferii români vor avea de plătit mai mult pentru un plin chiar în perioada concediilor. Creșterea de aproximativ 40 de bani pe litru este a doua mărire a accizei la benzina și motorină din acest an. Tot de la 1 iulie, și prețurile RCA ar putea crește, dacă Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) decide să nu mai continue plafonarea.

Majorarea accizei la carburanți va însemna pentru șoferii care vor să-și facă un plin de 50 de litri circa 20 lei în plus. Cei 40 de bani pe litru ar putea însemna o ajustare semnificativă pentru românii care pleacă în vacanță cu mașina.

Românii cumpără zilnic aproximativ 15 milioane de litri de carburant, dar această cifră ar putea crește în perioada vacanței de vară.

Prețul benzinei de marți, 11 iunie, este între 6,92 şi 7,03 lei. Pentru un litru de benzină premium se plătesc între 7,49 şi 7,73 lei, în timp ce un litru de GPL poate fi achiziționat la un preț între 3,53 şi 3,58 lei, potrivit Observatornews.ro.

Pentru un litru de motorină standard, șoferii dau astăzi între 6,98 şi 7,07 lei, iar un litru de motorină premium costă între 7,35 şi 7,63 lei.

Posibilă creștere RCA de la 1 iulie

Autoritatea de Supraveghere Financiară nu a decis încă dacă va fi continuată plafonarea tarifelor RCA. În prezent, tarifele au fost înghețate la sumele din 28 februarie 2023, însă la ele a fost adăugată și rata inflației.

Dacă ASF decide împotriva prelungirii plafonării costurilor pentru asigurarea auto obligatorie, prețurile ar putea crește semnificativ în luna iulie.

...citeste mai departe despre "Cu cât se scumpesc benzina și motorina de la 1 iulie. Românii ar putea plăti mai mult și pentru RCA" pe Ziare.com

Benzina se scumpește din nou. Cum arată prețurile în stațiile de alimentare
Benzina se scumpește din nou. Cum arată prețurile în stațiile de alimentare
După o perioadă de ieftiniri succesive, prețurile carburanților au început din nou să crească în decursul acestei săptămâni. Vineri, 21 iunie, la benzinăriile Petrom din București,...
Carburanții se scumpesc simțitor de la 1 iulie. Cât va costa un plin după majorarea accizelor
Carburanții se scumpesc simțitor de la 1 iulie. Cât va costa un plin după majorarea accizelor
După ieftinirile din ultimele săptămâni, carburanţii se scumpesc, din nou, de la 1 iulie, potrivit cadrului legislative care a crescut accizele la benzină și motorină, în două etape, la...
#pret carburanti, #scumpire benzina, #scumpire motorina, #RCA , #Stiri Macroeconomie

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Marile proiecte de infrastructură rutieră din România. Unde stăm pe loc și unde galopăm
  2. De ce România nu a fost afectată de pana uriașă de curent din Europa de Est
  3. Ce țări a depășit România odată cu creșterea PIB-ului în ultimii 10 ani. Depășim state care nu au cunoscut comunismul
  4. Încă 700 de lei de la stat, pentru o categorie de români: Klaus Iohannis a semnat
  5. O companie sud-coreeană face angajări în România cu salarii nete de 9600 de lei. Care sunt candidații eligibili pentru un astfel de post
  6. Canicula topește economia României. Cum lovește căldura extremă transporturile: "Dacă te oprești în tabla asta, nu mai ai nicio șansă"
  7. Ce ascunde China în spatele încrâncenării de a domina piețele europene. Deflația de pe piața imobiliară care riscă să falimenteze țara
  8. Un nou gigant a intrat pe piața din România și vrea să se extindă. Produsele pe care le oferă
  9. Veste bună pentru șoferii care merg spre Bulgaria. CNAIR suspendă astăzi o taxă importantă la frontieră peste Dunăre
  10. Valentin Bârgău (Restart Energy) la Quarterly Report: ”Dorim să ne alăturăm pe piața principală. IPO-ul este în pregătire”