Porsche Romania: Masinile de lux se vand greu din cauza bancilor si a asiguratorilor

Luni, 22 Iunie 2009, ora 10:17
1811 citiri
Porsche Romania: Masinile de lux se vand greu din cauza bancilor si a asiguratorilor

Masinile de lux se vand greu, uneori eforturile depuse pentru incheierea unui contract fiind de zece ori mai mari decat in trecut, iar companiile dispuse sa asigure aceste unitati sunt tot mai putine, a declarat Adrian Pascu, directorul marcilor Porsche, Bentley si Lamborghini pe piata romaneasca.

Pascu a explicat ca dificultatile sunt accentuate de asiguratori, de banci si de firmele de leasing.

"Sunt destul de putini asiguratori dispusi sa asigure masini foarte scumpe. Nu vreau sa dau nume, dar pot sa spun ca doar cele mai mari companii mai asigura masini de lux in prezent. De asemenea, sunt putine institutii financiare care vor sa finanteze un asemenea automobil, in aceasta perioada", a aratat oficialul Porsche Romania.

El a spus ca potentialii clienti de masini de lux sunt rezervati in a achizitiona un automobil scump intrucat evolutia economiei este imprevizibila si mediul de afaceri s-a deteriorat.

"Discutiile cu clientii au ajuns foarte in detaliu si foarte stufoase. Unii sunt rezervati, altii nu pot obtine finantare. Discutam acum mult mai mult despre finantari si mai putin despre masina. In trecut nu era asa", a declarat Pascu, citat de NewsIn.

Compania trebuia sa inceapa in a doua jumatate a acestui an operatiunile pentru Lamborghini, insa in prezent modelele acestei marci pot fi doar comandate la Porsche Romania, facilitatile de service sau un spatiu de expunere fiind inexistente.

"Pentru Lamborghini nu am primit toate echipamentele de service si nu avem toate training-urile facute. Nu avem stoc pe Lamborghini, insa daca un client vine la noi poate sa comande orice model al marcii", a explicat Pascu.

Toate cele trei marci de lux, Porsche, Bentley si Lamborghini, precum si brandul premium Audi ar fi trebuit sa fie mutate intr-un complex auto destinat exclusiv lor, care sa includa showroom, service si piese de schimb, insa investitia a fost amanata in repetate randuri. Initial, complexul auto trebuia sa fie inaugurat in 2007, insa cel mai probabil lucrarile vor fi finalizate anul viitor.

in Romania circula aproximativ 200 de masini Bentley si 25 de Lamborghini, in timp ce modelele Porsche sunt semnificativ mai raspandite.

Cel mai nou model al Porsche, Cayenne echipat cu motor diesel, a devenit cel mai bine vandut model al marcii. In tot acest an Porsche Romania estimeaza ca la fiecare Cayenne pe benzina vandut vor fi livrate si doua masini echipate cu motor diesel.

Oficialul companiei nu a avansat o tinta de vanzari, date fiind conditiile dificile de piata.

Totodata, el a spus ca Porsche Romania vrea sa deschida cluburi ale proprietarilor pentru Porsche si Bentley, separat.

Adrian Pascu, initial director pentru marcile Bentley si Lamborghini, a preluat si marca Porsche din luna martie a acestui an, dupa plecarea lui George Sanduleac.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Pierderi colosale de 38.000 de miliarde de dolari: Care este cauza
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Pierderi colosale de 38.000 de miliarde de dolari: Care este cauza
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#porsche, # lamborghini, # bentley , #stiri Porsche