Mercedes-Benz: Modificarile din noul cod fiscal vor favoriza piata neagra de service auto

Marti, 07 Aprilie 2009, ora 20:19
2139 citiri
Mercedes-Benz: Modificarile din noul cod fiscal vor favoriza piata neagra de service auto

Mercedes-Benz Romania considera ca modificarile aduse Ordonantei de Urgenta a Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal vor conduce la cresterea pietei negre de service auto si vor avea un impact social negativ.

Nedeductibilitatea TVA-ului la achizitiile de autoturisme, deductibilitatea limitata a cheltuielilor cu service-ul in limita a 30% din cheltuieli si nedeductibilitatea integrala a cheltuielilor cu intretinerea masinilor de companie reprezinta masuri care, in opinia Mercedes-Benz Romania, pot genera efecte nedorite, pe termen lung, atat pentru jucatorii de pe piata auto din Romania, cat si pentru incasarile la buget din taxe si impozite.

De asemenea, probabila scadere a activitatii de service si intretinere a autovehiculelor va avea cu siguranta un impact social negativ, prin cresterea numarului de persoane fara un loc de munca.

'Prevederile capitolului II din legea nr. 571/2003 privind masurile in domeniul politicii fiscale vor afecta in mod negativ toate activitatile sectorului auto din Romania.

In aceeasi masura vor fi afectati si angajatii producatorilor si importatorilor de autovehicule, care lucreaza in Centrele Autorizate de Service.

Mai mult, masurile Executivului pot conduce, pe termen mediu si lung, la o dezvoltare fara precedent a unitatilor de service neautorizate, in conditiile in care statul roman are ca prioritate evitarea evaziunii fiscale si sustinerea afacerile corecte, platitoare de taxe si impozite', se arata in comunicat.

Importatorul pe piata autohtona a marcilor Mercedes-Benz, Smart, Chrysler, Jeep si Dodge considera ca masurile propuse de Executiv au un grad ridicat de risc, in conditiile in care mediul economic este deja supus unor presiuni foarte mari si solicita un demers coerent de sprijinire a industriei auto din Romania, bazat pe masuri legislative capabile sa ofere un cadru potrivit dezvoltarii sectorului auto.

"Credem ca Guvernul Romaniei ar avea numai de castigat dintr-o consultare cu un grup de experti din industria auto, reprezentanti ai companiilor care opereaza in aceasta piata. Cu totii, guvernanti si companii, ne dorim o economie sanatoasa si un buget de stat solid.

Suntem insa convinsi ca putem gasi solutii care sa nu presupuna atat de multe riscuri precum aceasta forma a Ordonantei de Urgenta a Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal," a declarat Michael Grewe, CEO si Presedinte al Mercedes-Benz Romania.

De asemenea, directorul general al Porsche Romania, Brent Valmar, a declarat, luni, ca deductibilitatea a doar 30% din cheltuieli va favoriza achizitionarea de masini second-hand, precum si reparatiile in unitati de service neautorizate. "Porsche Romania se declara impotriva prevederilor capitolului II din Legea nr. 571/2003 privind masurile in domeniul politicii fiscale.

Oficialii Volkswagen considera deductibilitatea a doar 30% din cheltuieli o masura total aberanta, care va favoriza achizitonarea de masini second-hand, precum si reparatiile in unitatile de service neautorizate", a comunicat compania.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
#auto, #benz, #mercedes, #service , #stiri Porsche