Șoferii care se gândesc să cumpere online o poliță RCA au varianta de a o achiziționa prin intermediul unor servicii de comparare a prețului sau își pot deschide conturi pe site-ul companiilor de asigurări.
Prin comparatoare, șoferii plătesc un comision brokerului, dar, la achiziționarea direct de la asigurator, pot exista taxe de distribuție care să ridice prețurile.
O analiză realizată de Profit.ro pe un automobil nedescris compară prețurile oferite de cinci companii de asigurări cu ofertele disponibile la brokeri. Aceasta arată că achiziționarea direct de la asigurator a poliței RCA nu este mereu opțiunea mai ieftină, depinzând de serviciul folosit.
Pentru achiziționarea unei polițe RCA pe un an cu opțiunea de decontare directă, un șofer ar plăti, la acest moment, între 1.169 de lei și 1.609 lei direct la asigurator. Cea mai ieftină dintre opțiuni este oferită de Grawe, în timp ce Groupama are opțiunea cea mai costisitoare, conform datelor adunate de sursa citată.
Toate variantele sunt mai scumpe direct la asigurator decât prin broker, arată această analiză. Printr-un site de comparare, polițele RCA sunt mai ieftine cu aproximativ 37 de lei, la Grawe, respectiv cu 25 de lei la Groupama. Totuși, există diferențe și între prețurile practicate de comparatoare. Un alt serviciu citat în analiză oferă prețuri mai mari chiar și cu 60 de lei decât cele oferite de asigurator.
În ceea ce privește polițele RCA fără decontare directă, diferențele se măresc în favoarea comparatorului citat. Grawe, spre exemplu, care are în continuare cel mai mic preț și pe acest segment, afișează un preț cu 68 de lei mai mare pe propriul site decât cel oferit de serviciul de comparare. Polița oferită de Axeria este cu 191 de lei mai scumpă prin asigurator decât prin comparator.
...citeste mai departe despre "Preț RCA. Ce diferențe sunt între tarifele afișate de comparatoare și de asiguratori" pe Ziare.com