Afacerile Pizza Hut Romania au sporit cu 27%

Luni, 01 Septembrie 2008, ora 14:11
2119 citiri
Afacerile Pizza Hut Romania au sporit cu 27%

In primul semestru, restaurantele Pizza Hut din Romania au inregistrat o cifra de afaceri de 5 milioane euro, in crestere cu aproape 27% fata de primele sase luni din 2007. Conform companiei, cresterea se datoreaza in mare parte deschiderii a doua noi unitati. American Restaurant System, compania care detine franciza Pizza Hut pentru Romania, opereaza in prezent 13 restaurante Pizza Hut, dintre care cinci in Bucuresti, doua in Constanta, doua in Cluj si cate unul in Ramnicu-Valcea, Timisoara, Iasi si Bacau.


Planurile de extindere ale companiei includ deschiderea unui restaurant Pizza Hut in Liberty Mall pana la finalul acestui an. In plus, pentru anul 2008, oficialii Pizza Hut estimeaza o cifra de afaceri de aproximativ 10 milioane euro.


Pizza Hut a intrat pe piata romaneasca in 1994. La nivel international Pizza Hut este detinuta de lantul american Yum! Brands din care mai fac parte si restaurantele KFC. Kentuky Fried Chicken (KFC) opereaza in Romania sub un contract de franciza, iar detinatoarea licentei este compania US Food Network SA.