Au explodat prețurile: cât costă o intrare la piscină în București. E mai ieftin să mergi la mare

Vineri, 07 Iunie 2024, ora 09:48
699 citiri
Au explodat prețurile: cât costă o intrare la piscină în București. E mai ieftin să mergi la mare
Piscină vs. mare FOTO Colaj Ziare.com, Unsplash

Deja se simte atmosfera de vacanță: piscinele au fost redeschise, iar primii turiști iubitori de mare și-au făcut apariția pe litoral. Totuși, mai au bani românii pentru a se bucura de sezonul estival?

Inflația explozivă din ultimii ani continuă în domeniul serviciilor. Prețurile au crescut puternic față de anul trecut, pentru accesul la piscine. În București, de exemplu, accesul la o piscină din Floreasca, zona de nord a Capitalei, costă pentru adulți și copiii de peste 10 ani 100 de lei, în weekend. Prețul pentru copiii de 3-10 ani este de 80 de lei. De luni până vineri, biletul pentru adulți și copii de peste zece ani costă 80 de lei, pentru cei mai mici puști, 60 de lei.

Prețurile au luat-o razna în București

La un celebru parc acvatic localizat la nord de Capitală, accesul pentru o zi costă 129 de lei, iar pentru copii 111 lei, în zilele de weekend. Pentru elevi și studenți costă 119 lei. În zilele săptămânii, prețurile sunt nesemnificativ mai mici.

În funcție de oferta de acces pentru care se optează, prețurile pot ajunge însă până la 193 de lei.

Într-un parc acvatic din vestul Bucureștiului, accesul „full day" costă 120 de lei în weekend pentru adulți și 95 de lei în timpul săptămânii. Toate prețurile de mai sus nu includ și mâncare și băuturi.

Pentru unii bucureșteni, mersul la mare ar putea fi o variantă mai autentică, dar și mai convenabilă din punct de vedere financiar. Un drum dus-întors București-Constanța costă în jur de 260 de lei. Dacă în mașină ar fi 5 persoane, ar însemna că una ar plăti 52 de lei.

De la București la Constanța sunt în jur de 220 de kilometri, distanță ce poate fi parcursă în puțin peste două ore, pe autostradă.

...citeste mai departe despre "Au explodat prețurile: cât costă o intrare la piscină în București. E mai ieftin să mergi la mare" pe Ziare.com

#piscina, #preturi, #inflatie , #Stiri Macroeconomie

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Marile proiecte de infrastructură rutieră din România. Unde stăm pe loc și unde galopăm
  2. De ce România nu a fost afectată de pana uriașă de curent din Europa de Est
  3. Ce țări a depășit România odată cu creșterea PIB-ului în ultimii 10 ani. Depășim state care nu au cunoscut comunismul
  4. Încă 700 de lei de la stat, pentru o categorie de români: Klaus Iohannis a semnat
  5. O companie sud-coreeană face angajări în România cu salarii nete de 9600 de lei. Care sunt candidații eligibili pentru un astfel de post
  6. Canicula topește economia României. Cum lovește căldura extremă transporturile: "Dacă te oprești în tabla asta, nu mai ai nicio șansă"
  7. Ce ascunde China în spatele încrâncenării de a domina piețele europene. Deflația de pe piața imobiliară care riscă să falimenteze țara
  8. Un nou gigant a intrat pe piața din România și vrea să se extindă. Produsele pe care le oferă
  9. Veste bună pentru șoferii care merg spre Bulgaria. CNAIR suspendă astăzi o taxă importantă la frontieră peste Dunăre
  10. Valentin Bârgău (Restart Energy) la Quarterly Report: ”Dorim să ne alăturăm pe piața principală. IPO-ul este în pregătire”