Solicitarile pentru "Prima Casa" s-au dublat in numai trei zile

Duminica, 23 August 2009, ora 22:45
1736 citiri
Solicitarile pentru "Prima Casa" s-au dublat in numai trei zile

 Martea trecuta, Fondul National de Garantare primise 602 solicitari de garantare pentru achizitia de locuinte. Intr-un interval de numai trei zile, numarul acestora s-a dublat, ajungand vineri la aproximativ 1.200.

"Pana in momentul de fata s-a ajuns la un numar de aproximativ 1.200 de cereri, care au venit intr-un ritm de 200 pe zi. Deocamdata doar opt banci au trimit dosare pentru «Prima Casa», iar atunci cand vor incepe sa trimita si celelalte banci, numarul cererilor va creste cu siguranta", a declarat pentru Gandul Irina Constatinescu, directorul executiv al Fondului National de Garantare a Creditelor.

Primul ministru Emil Boc anuntase sambata ca 1.000 de locuinte au fost cumparate in mai putin de o luna, de cand este operabil acest program. "Dupa ce s-au elaborat normele metodologice de catre banci dupa aprobarea actelor de catre Guvern, in mai putin de o luna, douazeci si ceva de zile practic, 1.000 de case au fost deja cumparate prin intermediul programului guvernamental despre care am vorbit", a spus Boc.

Daca inainte de lansarea acestui program premierul spunea ca sectorul constructiilor se va redresa, doar 15% dintre locuintele achizitionate prin acest program sunt noi, construite in perioada 2008-2009. In prezent, doar opt banci au trimis dosare spre analiza Fondului National de Garantare a Creditelor.

Este vorba de BRD Groupe Societe Generale, Banca Comerciala Romana (BCR), Alpha Bank, ATE Bank, Banca Transilvania, Piraeus Bank, Millenium Bank si CEC Bank. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#boc, #casa, #prima , #stiri Piraeus Bank