Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Profitul net al Piraeus Bank a crescut cu 12,5% in al treilea trimestru

Profitul net al Piraeus Bank a crescut cu 12,5% in al treilea trimestru

Piraeus Bank, a patra banca din Grecia, a anuntat luni o crestere cu 12,5% a profitului net in al treilea trimestru, in termeni anuali, peste asteptarile analistilor, in timp ce presedintele bancii estimeaza ca imprumuturile vor scadea in intervalul urmator. Profitul net al bancii Piraeus a crescut la 157,3 milioane euro in al treilea trimestru, fata de estimarile analistilor, ce prognozasera o medie a profitului net de 138 milioane euro. Profitul aferent primelor noua luni a crescut cu 23%, la 441 milioane euro.


In al doilea trimestru, banca a avut un profit net de 145,3 milioane euro. Oficialii Piraeus au declarat ca rata anuala a imprumuturilor a incetinit la 38%, fata de 42% in iunie si 48% in martie 2008.


Operatiunile internationale din Bulgaria, Romania, Serbia, Egipt, Ucraina, Cipru si Statele Unite au contribuit cu 25,6%, sau 113 milioane euro, la profitul net din primele noua luni ale anului. Piraeus Bank Group, concentrat in principal pe zona Europei de Sud-Est, dar si pe centre financiare din Londra si New York, este prezent in Romania prin subsidiara Piraeus Bank .


Actiunile bancii s-au depreciat cu 61% de la inceputul anului si cu 1,87%, la 9,44 euro/actiune, in urma anuntului.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1315 ori