Planorama renegociaza cu pacaleli

Vineri, 20 Noiembrie 2009, ora 10:21
3417 citiri
Planorama renegociaza cu pacaleli

Dezvoltatorul complexului rezidential Planorama, situat in zona Doamna Ghica din Capitala, a primit un nou credit pentru continuarea constructiei. Reprezentantii Euro Habitat conditioneaza insa predarea locuintelor catre clienti, astfel incat acestia din urma ar trebui sa renunte la pretentiile financiare din instanta.

Euro Habitat a lansat proiectul Planorama, de circa 1.104 apartamente in anul 2005, constructia primului bloc urmand sa fie finalizata in vara lui 2007, informeaza Evenimentul Zilei.

In acest moment insa, conturile dezvoltatorului Euro Habitat sunt goale si blocate inca din luna iunie a acestui an. Cativa clienti au obtinut in instanta executarea silita a companiei, in conditiile in care existau niste rezolutii semnate de ambele parti, in vederea rezilierii unor contracte, dar banii nu fusesera returnati.

Dupa mai mai multe negocieri, Euro Habitat a reusit sa obtina un nou credit de la Piraeus Bank, careia trebuie sa-i mai returneze 8,5 milioane de euro. Insa "banca a cerut companiei respectarea unor conditii care nu contravin interesului clientilor, avand ca scop finalizarea proiectului rezidential Planorama in beneficiul cumparatorilor", au afirmat oficialii bancii.

Reprezentantii Euro Habitat, vor trebui intai sa-i despagubeasca pe cei care au castigat acest drept in instanta.

Astfel, cei care-si doresc sa se mute in blocurile Planorama o vor putea face, cel mai devreme, la mijlocul anului 2010. Primul bloc, desi pare aproape gata, nu poate fi acum locuit pentru ca nu are deloc utilitati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#planorama, # clienti, # penalitati, # credit, # locuinte , #stiri Piraeus Bank