Piraeus Bank vrea sa cumpere toate actiunile ce apartin Proton Bank

Miercuri, 15 Octombrie 2008, ora 12:14
1135 citiri
Piraeus Bank vrea sa cumpere toate actiunile ce apartin Proton Bank

Piraeus Bank, a patra banca din Grecia, a anuntat miercuri ca va face o oferta pentru cumpararea tuturor actiunilor apartinand Proton Bank, in cadrul aceluiasi schimb de titluri anuntat luni.

Banca a anuntat luni ca va achizitiona un pachet de 26,98% din actiunile Proton Bank si ca ofera o actiune proprie pentru fiecare 5,5 actiuni ce apartin Proton. Analistii au comentat miscarea ca un posibil inceput al consolidarii pietei grecesti de credite.


Proton Bank are depozite de 1,3 miliarde euro, credite de 1,25 miliarde si o retea de 31 de unitati.


Reprezentantii Piraeus spun ca tranzactia va contribui la consolidarea bazei de capital a bancii cu cel putin 200 milioane euro, ceea ce va majora castigurile pe actiune ale bancii.


Analistii spun ca tranzactia ar putea marca inceputul unui val de achizitii in sectorul financiar grecesc, unde numarul institutiilor de creditare mici a crescut semnificativ in ultimii zece ani, datorita cresterii economice solide.


 Piraeus Bank Group , concentrat in principal pe zona Europei de Sud-Est, dar si pe centre financiare din Londra si New York, este prezent in Romania prin subsidiara Piraeus Bank.