Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Piraeus Bank Romania, profit brut cu 32% mai mare in S1

Piraeus Bank Romania, profit brut cu 32% mai mare in S1

Piraeus Bank Romania a inregistrat un profit brut de 21,2 milioane euro in primul semestru, cu 32% mai mare fata de acelasi interval din 2009, pe fondul unei usoare cresteri a portofoliului de credite si a intensificarii efortului de vanzare a produselor si serviciilor, a anuntat duminica banca, precizeaza NewsIn.

"Primul semestru al acestui an nu este, la nivel bancar, cu mult diferit de semestrul I 2009. Nevoia de finantare a clientilor eligibili este in continuare redusa pe fondul prudentei generate de contextul economic chiar daca, la nivelul bancii, s-a simtit o usoara crestere a portofoliului de credite", a declarat directorul general executiv al Piraeus Bank Romania, Catalin Parvu.

Acesta a adaugat ca economisirea este influentata de incertitudinile simtite de potentialii deponenti, precum si de decizia de impozitare a veniturilor obtinute din dobanzi bancare.

"In acest context, pentru a pastra profitabilitatea bancii, am adoptat noi directii strategice care includ dezvoltarea ariei de servicii oferite clientilor si intensificarea efortului de vanzare astfel incat raportul numarului de produse si servicii/client sa fie optimizat", a mai spus Parvu.

Activele administrate de banca la 30 iunie 2010 au crescut cu 6% fata de 30 iunie 2009, depasind 2,14 miliarde euro.

Portofoliul creditelor administrate de Piraeus Bank Romania la 30 iunie 2010 a fost caracterizat de o revigorare usoara, inregistrand o crestere de 3% fata de iunie 2009, de la la aproximativ 1,54 miliarde euro (iunie 2009) la 1,6 miliarde euro (iunie 2010), avand asigurat un nivel corespunzator al provizioanelor de risc.

Ponderea creditelor neperformante aflate in portofoliul bancii a avansat la 7,4 %, iar portofoliul de clienti ai bancii a crescut cu 3% fata de aceeasi perioada aanului trecut, la peste 320.000 de persoane.

"Pe fondul constragerilor economice simtite de deponenti, precum si datorita noilor prevederi legislative, volumul depozitelor atrase a inregistrat o scadere usoara, de 2% in S1 2010 comparativ cu S1 2009. Astfel, volumul total al depozitelor atrase de Piraeus Bank Romania se afla la sfarsitul lui iunie 2010 la aproximativ 1,13 miliarde euro", se mai arata in comunicat.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1131 ori
Citeste mai multe desprepiraeus bank romania