Piraeus Bank a finalizat vanzarea ATE Bank Romania

Joi, 19 Decembrie 2013, ora 08:12
2315 citiri
Piraeus Bank a finalizat vanzarea ATE Bank Romania

Grupul bancar elen Piraeus Bank a anuntat miercuri ca a finalizat vanzarea pachetului sau de 93,27% din actiunile ATE Bank Romania SA catre omul de afaceri Dorinel Umbrarescu, dupa ce a primit toate autorizatiile necesare, informeaza un comunicat al bancii.

"Tranzactia a avut loc dupa incheierea, in prealabil, a transferului unei parti din activele si pasivele ATE Bank Romania SA catre Piraeus Bank Romania SA", precizeaza grupul bancar elen.

In luna aprilie a acestui an, Dorinel Umbrarescu a preluat de la Piraeus Bank pachetul de 93,27% pe care il detinea la subsidiara sa ATE Bank Romania pentru suma de 10,3 milioane de euro.

Banca Nationala a Romaniei a aprobat, in luna octombrie, conducerea viitoarei banci rezultate dupa finalizarea tranzactiei. In noua sa formula de actionariat, banca va fi condusa de Marinel Burduja, fostul prim-vicepresedinte al Raiffeisen Bank timp de sapte ani, cel care a si coordonat din partea lui Dorin Umbrarescu tranzactia. De pe pozitia de presedinte executiv, acesta va fi secondat de Alina Pascu, membru al conducerii ATE, Dorin Badea, ex-sef Trezorerie UniCredit, Gabriel Arsene, care a lucrat la Raiffeisen Bank si Andrei Popovici, fost la McKinsey.

Infiintata in anul 1990 sub numele Banca pentru Mica Industrie si Libera Initiativa - MINDBANK SA, aceasta a fost prima banca cu capital mixt din Romania. In anul 2006, Agricultural Bank of Greece (ATE Bank) a achizitionat majoritatea actiunilor la aceasta entitate pentru ca la finele lui 2012 banca greceasca sa fie preluata de Piraeus Bank.

Uniunea Nationala a Cooperatiei Mestesugaresti UCECOM detine, in prezent 3,83% din actiunile ATE Bank Romania, in valoare nominala de 8,45 milioane lei, iar restul titlurilor sunt impartite intre 2.330 de persoane, 2,07% din actionariat - 4,57 milioane lei, si 105 firme cu 0,84%, respectiv actiuni in valoare totala de 1,84 milioane lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Piraeus Bank preluare ATEbank, #BNR ATE Bank, #dorinel umbrarescu , #stiri Piraeus Bank