Moody's a coborat ratingul National Bank of Greece

Vineri, 23 Aprilie 2010, ora 17:30
1328 citiri
Moody's a coborat ratingul National Bank of Greece

Agentia de evaluare financiara Moody's a coborat ratingurile creditelor si depozitelor National Bank of Greece la 'A3/P-2', de la 'A2/P-1' si a pus sub supraveghere cu perspectiva negativa alte cinci banci grecesti, dupa coborarea ratingului suvernal al Greciei la A3, arata un comunicat Moody's, citat de NewIn.

Cele cinci banci puse sub supraveghere cu perspectiva negativa sunt EFG Eurobank Ergasias, Alpha Bank SA, Piraeus Bank, Agricultural Bank of Greece si Emporiki Bank of Greece.

Ratingurile NBG risca, de asemenea, o noua coborare in urmatoarele trei luni.

Ratingurile de putere financiara ale bancilor nu sunt afectate de decizie.

Coborarea ratingului suveran al Greciei a dus la scaderea indicatorului sistemic de suport, care este utilizat la calcularea ratingurilor din sectorul bancar.

Agentia a anuntat ca o noua coborare a ratingului Greciei ar putea duce din nou la scaderea acestui indicator.

Cu toate acestea, Moody's considera ca guvernul grec sustine in continuare sistemul bancar, printr-o serie de masuri menite sa ajute bancile, precum programul de sprijin de 28 miliarde euro si schema de recapitalizare in valoare de 5 miliarde euro inclusa in program.

Semnificativa este si sustinerea oferita de Banca Centrala Europeana (BCE), care a mentinut cerintele de garantii guvernamentale in perioada crizei. 

#moody's, # rating, # national, # bank, # greece , #stiri Piraeus Bank