Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fildas aloca zece milioane euro pentru achizitia de farmacii independente

Fildas aloca zece milioane euro pentru achizitia de farmacii independente

Grupul farmaceutic Fildas Trading aloca zece milioane de euro pentru achizitia de farmacii, iar 20 de milioane euro vor fi folosite pentru alte oportunitati, dupa obtinerea unui credit sindicalizat de 80 milioane euro, a declarat, joi, directorul general Fildas Trading, Radu George.

Suma de 20 milioane euro are ca destinatie investitia in alte societati sau poate fi folosita ca si capital de lucru, in timp ce suma de zece milioane de euro este destinata investitiilor privind achizitia unor jucatori sau a unor farmacii, a precizat Radu George.

Directorul grupul farmaceutic Fildas Trading a spus ca intentioneaza sa cumpere farmacii independente, care valoreaza intre 50.000 si 200.000 euro fiecare pentru care au inceput deja negocieri. Totodata, oficialii Fildas se declara deschisi pentru achizitii ale unor retele de retail mai mari, odata cu aparitia unor astfel de oferte. "In prezent avem 175 de farmacii Catena, iar in acest an urmeaza sa ajungem la 200 de unitati. Acestea se afla in Bucuresti si in marile orase ale tarii", a spus Radu George.

"In 2007 estimam o cifra de afaceri de 200 milioane euro, de la 147 milioane euro cat am inregistrat in 2006", a declarat presedintele Fildas Trading, Anca Vlad.

Profitul net al grupului este 9 milioane de euro, din care 90% urmeaza sa fie reinvestit. Potrivit planului de afaceri, grupul Fildas Trading ar trebui sa-si dubleze cota de piata in opt ani, iar in circa trei pana la cinci ani, sa ocupe primul loc pe piata de profil.

In prezent, lantul de farmacii Catena ocupa locul al doilea, dupa farmaciile Sensiblu, in functie de retail si cota de piata. Fildas Trading are o cota de piata de 10%, iar primii sapte jucatori din cei 45 existenti pe piata de profil detin 80% din cota de piata.

Compania Fildas Trading, distribuitorul de produse farmaceutice Fildas, a obtinut un imprumut sindicalizat de 80 de milioane de euro pe cinci ani, aranjat de Citibank, de la 11 institutii financiare.

Imprumutul va fi utilizat pentru finantarea capitalului rulant al Fildas si a investitiilor in operatiuni de dezvoltare. Membrii sindicalizarii sunt Alpha Bank Romania, Bancpost, Citibank Romania, Garanti Bank, HVB Tiriac Bank, Investkredit Bank, OTP Bank, Piraeus Bank, Raiffeisen Bank, BRD Societe Generale si Unicredit Romania.

Fildas a obtinut recent si alte finantari pentru investitii in dezvoltare. in februarie, conducerea Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a aprobat o investitie de capital de 12 milioane euro in compania Fildas si a aranjat un imprumut sindicalizat de pana la 60 milioane euro pentru subsidiara acesteia, Fildas Trading.

Compania Fildas a avut vanzari de 145 milioane euro in anul 2005.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1371 ori