Euro Habitat: Decizia Tribunalului de a intra in insolventa este o eroare

Miercuri, 21 Iulie 2010, ora 13:43
3129 citiri
Euro Habitat: Decizia Tribunalului de a intra in insolventa este o eroare

Dezvoltatorul proiectului Planorama, compania israeliana Euro Habitat, considera ca hotararea Tribunalului de la sfarsitul lunii iunie de intrare in insolventa este o eroare, intrucat datoria fata de cumparatorul care a cerut deschiderea procedurii a fost achitata inainte de pronuntarea deciziei, informeaza NewsIn.

"Este mai mult decat regretabil faptul ca tribunalul a luat aceasta decizie bazandu-se pe cererea unei singure cliente fata de care S.C. Euro Habitat SRL si-a achitat integral datoria inca din data de 18 iunie 2010. De asemenea, este de regretat faptul ca S.C. Euro Habitat SRL nu a fost citata si nu a avut cunostinta de existenta acestui dosar pe rolul instantelor judecatoresti si de aceea nu si-a putut exercita dreptul legal la aparare", au precizat miercuri reprezentantii Euro Habitat.

Totodata, conform opiniei consultantilor legali ai companiei, decizia tribunalului este o eroare, avand in vedere faptul ca debitul a fost achitat integral catre client inainte de pronuntarea deciziei, iar singura cale legala de a schimba aceasta decizie este prin recurs.

"In vederea minimizarii prejudiciilor pentru toate partile implicate, inclusiv pentru clientii companiei, SC Euro Habitat SRL l-a contactat deja pe administratorul judiciar si a solicitat o intalnire pentru a discuta urgent problemele legate de proiect si de planul de reorganizare", mai spun reprezentantii dezvoltatorului.

Tribunalul Bucuresti a decis, in 30 iunie, intrarea in insolventa a companiei Euro Habitat, care dezvolta proiectul Planorama din Capitala, la cinci ani de la inceperea lucrarilor.

Hotararea a fost luata la cererea unui client care cumparase un apartament de sub 100.000 de euro.

In aprilie, compania a anuntat ca a semnat un acord cu Piraeus Bank pentru primirea finantarii necesare reluarii lucrarilor de constructii, promitand cumparatorilor ca anul acesta se vor muta in apartamente. 

#euro, #habitat, #insolventa, #tribunal , #stiri Piraeus Bank