Dezvoltatorii imobiliari, ajutati sa-si finalizeze proiectele de catre FNGCIMM

Joi, 15 Octombrie 2009, ora 15:36
2130 citiri
Dezvoltatorii imobiliari, ajutati sa-si finalizeze proiectele de catre FNGCIMM

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) discuta cu mai multe banci lansarea unui produs prin care creditele dezvoltatorilor de locuinte sa fie garantate de fond in proportie de 80%, daca acestia au semnat antecontracte pentru circa 75% din suprafata.

"Discutam cu BCR, Piraeus Bank si Banca Transilvania la un proiect comun prin care creditele luate de dezvoltatori pentru constructia de locuinte sa fie garantate de Fond in proportie de 80% daca au antecontracte semnate pentru circa 75% din suprafata. Suntem dispusi sa negociem acest procent", a declarat, joi, la un seminar pe teme imobiliare, Rodica Ionescu reprezentant al FNGCIMM.

Ea a mentionat ca acest produs va ajuta dezvoltatorii pentru a finaliza proiectele de locuinte si vor fi luate in calcul si antecontractele semnate prin programul "Prima Casa".

In ceea ce priveste programul "Prima Casa", reprezentantul Fondului a precizat ca FNGCIMM a acordat pana in prezent 5.500 de garantii, cele mai multe pentru locuinte in Bucuresti. Valoarea medie a unei finantari este de 40.000 de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bcr, #piraeus, #bank, #banca, #transilvania, #imm, #dezvoltatori, #imobiliari, #locuinte , #stiri Piraeus Bank