Cum sa iti iei o casa in rate

Marti, 05 Mai 2009, ora 09:37
2997 citiri
Cum sa iti iei o casa in rate

Din cauza contextului international dificil dar si din dorinta de a-si proteja clientii si business-ul, bancile au devenit mai restrictive la acordarea unui credit.

Insa, sansele de a depasi toate aceste restrictii si de a obtine finantarea dorita cresc daca sunteti atenti la cateva aspecte importante, informeaza Click.

Asadar, Conso.ro si specialistii de la Piraeus Bank spun ca este foarte important sa comparati cat mai multe oferte. Nu este recomandat sa va indreptati catre prima banca ce v-a oferit o solutie, pentru ca ati putea pierde o oferta mai buna.

Tododata, trebuie sa va evaluati situatia sumelor disponibile ce ar putea constitui un avans, precum si posibilitatea aducerii de alte garantii decat imobilul ce urmeaza a fi achizitionat.

La ghiseu, in discutia cu ofiterul de credite, solicitati informatii atat despre creditul ipotecar/imobiliar cat si despre cel de nevoi personale cu ipoteca (atunci cand dispuneti de o alta garantie, fie in proprietatea dv. sau a unui tert).

In acelasi timp, specialistii va sfatuiesc ca inainte de a pleca de la banca sa solicitati un scadentar informativ, o oferta cu toate costurile creditului, particularizata in functie de valoarea solicitata si un exemplar al contractului de credit pe care ar urma sa il semnati.

Nu uitati sa intrebati daca banca va poate oferi o pre-aprobare financiara, al carei termen de valabilitate variaza intre 30 zile si 90 zile, in functie de banca.

Dupa ce ati gasit imobilul, este important sa fie realizata cat mai repede si evaluarea acestuia.

Specialistii mai spun ca trebuie sa fiti foarte atenti la asigurarile obligatorii de la banca. Bancile solicita obligatoriu asigurarea imobilului prin care se garanteaza un credit.

Unele insa vor impune sa se incheie si o asigurare de viata, iar acest aspect poate diminua perioada maxima de acordare a imprumutului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#casa, # rate, # credit, # finantare, # oferte , #stiri Piraeus Bank