Criza din Grecia ar putea ajunge in Romania, Bulgaria si Serbia prin intermediul bancilor

Miercuri, 05 Mai 2010, ora 23:41
1924 citiri
Criza din Grecia ar putea ajunge in Romania, Bulgaria si Serbia prin intermediul bancilor

Romania, Bulgaria si Serbia ar putea avea de suferit din cauza crizei din Grecia, ca urmare a expunerii ridicate a acestor tari fata de sectorul bacar elen, a declarat, miercuri, presedintele Bancii Europeane pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Thomas Mirow, informeaza Mediafax.

"Exista un posibil risc in tarile in care bancile elene joaca un rol important, ca Bulgaria, Romania sau Serbia. Pana acum nu am inregistrat niciun efect major. Subsidiarele bancilor elene s-au comportat bine", a afirmat Mirow intr-o conferinta de presa.

BERD a fost infiintata la inceputul anilor '90 pentru a ajuta fostele state comuniste din Europa de Est sa realizeze tranzitia la o economie de piata. In prezent, banca desfasoara activitati in 29 de state din estul Europei si Asia Centrala.

Institutia financiara se asteapta la un avans economic de 3,3% in aceasta regiune pentru anul 2010, comparativ cu o contractie de 6,1% in 2009.

In Romania sunt prezente mai multe institutii financiare elene, intre care National Bank of Greece, prin intermediul Banca Romaneasca, EFG Eurobank prin Bancpost, in timp ce Alpha Bank, Piraeus Bank, Marfin Egnatia Bank sau Emporiki Bank activeaza sub brand propriu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#banci, #criza, #grecia, #romania , #stiri Piraeus Bank