Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cascade Group investeste 60 milioane euro intr-o cladire de birouri in Capitala

Cascade Group investeste 60 milioane euro intr-o cladire de birouri in Capitala
Compania de dezvoltare imobiliara Cascade Group va aloca peste 60 de milioane de euro in construirea unei cladiri de birouri clasa A cu 18 etaje in zona de centru-nord a Capitalei, conform unui comunicat remis joi NewsIn.

Proiectul cu o suprafata de 18.000 metri patrati este una dintre cele mai inalte cladiri din Bucuresti, avand o inaltime de 80 de metri. Cladirea Euro Tower va fi structurata pe 18 etaje si cinci niveluri subterane care vor cuprinde aproximativ 200 de locuri de parcare.

Managementul constructiei este asigurat de catre compania Bovis LendLease din Anglia iar finantarea de catre Banca Romaneasca si Piraeus Bank. Cladirea Euro Tower este situata la intersectia strazii Barbu Vacarescu cu bulevardul Lacul Tei.

In conformitate cu cerintele sistemelor internationale de certificare a cladirilor "verzi", Euro Tower va dispune de acoperisuri acoperite de vegetatie si de zone verzi spatioase. Dezvoltatorii Euro Tower vor oferii solutii menite sa incurajeze utilizarea bicicletelor de catre ocupantii viitoarei cladiri.

De asemenea, ventilatia crescuta si sistemul termic vor putea fi reglate individual de catre ocupanti in functie de nevoi si preferinte, facilitand economisirea de energie. Datorita acestor sisteme, consumul de energie poate fi cu 30% mai mic decat in cazul unei cladiri clasa A standard.

Cascade Group este detinuta integral de fondul olandez de investitii East&Central European Venture Capital care finanteaza dezvoltarea de proiecte comerciale si rezidentiale de pe pietele emergente europene.

Cel mai recent proiect dezvoltat de catre Cascade Group in Bucuresti este Cascade Offices, o cladire de birouri clasa A, cu o suprafata de 5.000 metri patrati dispusa pe sase etaje, situata pe strada Buzesti, in zona Victoriei. Cladirea a fost finalizata in anul 2005 in urma unei investitii de 12 milioane de euro, fiind achizitionata de catre fondul de investitii britanic Fabian in acelasi an.

Cascade Group intentioneaza sa investeasca in proiecte rezidentiale si de retail in zona de est a Bucurestiului.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 936 ori