Bancile si-au bugetat intre 25 - 200 de milioane de euro pentru "Prima Casa"

Joi, 25 Iunie 2009, ora 10:05
1332 citiri
Bancile si-au bugetat intre 25 - 200 de milioane de euro pentru "Prima Casa"

Bancile ar putea avea plafoane cuprinse intre 25 si 200 de milioane de euro, pentru programul "Prima Casa".

Potrivit unor surse bancare, Banca Comerciala Romana ar avea cel mai mare plafon, in timp ce Piraeus Bank si Alpha Bank vor limita imprumuturile pentru "Prima Casa" la 50 de milioane de euro.

Catalin Parvu, directorul general al Piraeus Bank Romania, a declarat, miercuri, ca bancile se asteapta sa obtina cote de piata similare celor pe care le au deja pe segmentul acordarii de imprumuturi, pentru creditele acordate prin "Prima Casa".

Presedintele executiv al Alpha Bank, Sergiu Oprescu, a declarat ca se va ghida dupa cota de piata din total credit ipotecar, care este, in prezent, de 10%.

Unicredit va avea un plafon de sub 50 de milioane de euro, potrivit presedintelui bancii, Rasvan Radu.

Banca Transilvania va acorda credite in limita a 25 de milioane de euro, intr-o prima faza, potrivit presedintelui bancii, Horia Ciorcila. Suma va fi suplimentata, in functie de succesul programului.

Singura institutie financiara care si-a declarat, oficial, plafonul pentru imprumuturile acordate prin programul "Prima Casa" este Raiffeisen Bank, nivelul fiind de 50 de milioane de euro, cu posibilitatea de suplimentare.

Joi, pana in ora 17:00, bancile trebuie sa-si depuna oferta la Ministerul Finantelor.

Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Ești în căutarea unei modalități mai eficiente de a-ți gestiona datoriile financiare? Ai luat în considerare vreodată refinanțarea creditului tău? În acest articol, te vom ghida prin...
#casa, #cote, #credit, #de, #imprumut, #ipotecar, #piata, #prima , #stiri Piraeus Bank