"Bancile elene nu vor avea probleme la testele de stres"

Duminica, 18 Iulie 2010, ora 14:45
1232 citiri
"Bancile elene nu vor avea probleme la testele de stres"

Bancile elene vor trece fara probleme testele de stres organizate la nivel european, a declarat guvernatorul Bancii Centrale a Greciei, George Provopoulos, intr-un interviu publicat in presa locala, citat de Mediafax. 

In acelasi timp, insa, institutiile de credit din Grecia trebuie sa se consolideze pentru a face fata mai usor crizei economice, a adaugat Provopoulos pentru cotidianul Imerisia. "Cred ca totul va decurge fara probleme pentru cele sase banci elene incluse in teste.

Bancile trebuie sa isi uneasca fortele pntru a aborda de pe o pozitie mai avantajoasa climatul macroeconomic si financiar mai dificil din urmatorii ani", a spus el.

O oferta anuntata saptamana aceasta de Piraeus Bank, al patrulea mare creditor din Grecia, pentru preluarea controlului asupra ATEbank si Hellenic Postbank este un prim pas in aceasta directie, a adaugat seful bancii centrale.

"Pe termen mediu este nevoie de fuziuni", considera Provopoulos. Rezultatele testelor de stres, care analizeaza capacitatea celor mai mari 91 de banci europene de a rezista la o inrautatire a climatului economic, vor fi publicate saptamana urmatoare.

In Romania sunt prezente mai multe institutii de credit elene, intre care National Bank of Greece, EFG Eurobank, Piraeus Bank, Alpha Bank sau ATEbank. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#banci, #grecia, #teste, #stres , #stiri Piraeus Bank