Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bancherii au ieftinit creditele imobiliare sau ipotecare

Bancherii au ieftinit creditele imobiliare sau ipotecare

Creditarea ipotecara da semne de dezghetare dupa doi ani in care cumpararea unui imobil a fost practic imposibila pentru romani. Dobanzile mari au facut creditele ipotecare de neatins.

Una din primele banci care a dat semne ca dobanzile la creditele ipotecare au scazut in aceasta luna a fost Piraeus Bank, informeaza EVZ.

"Pentru creditele ipotecare/ imobiliare, banca a aplicat reduceri ale marjei situate intre 0,4% si 1,25%, in functie de procentul de finantare acordat. In aceste conditii, noile dobanzi nominale pornesc de la 6,2%", anuntau reprezentantii bancii.


Potrivit unor calcule, rata pentru un credit de 50.000 euro pe 360 de luni, cu un procent al finantarii de 75% din pretul unui imobil, a scazut, conform noilor dobanzi, cu 12 %, de la 373 euro la 328 euro.


In aceasta luna si cei de la Royal Bank of Scotland (RBS) Romania anuntau ca dobanda practicata pentru un credit ipotecar este, in euro, 6,5% pe an.


In aceste conditii, DAE va avea o valoare de 6,85%. In schimb, pentru un imprumut in moneda nationala, dobanda ajunge la 13,5%, fixa in primul an, iar apoi devine variabila. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 979 ori
Citeste mai multe desprebancheri credite imobiliare ipotecare banci