Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

2009, anul cu cele mai multe schimbari de sefi de banci

2009, anul cu cele mai multe schimbari de sefi de banci

12 banci din cele 43 de pe piata romaneasca si-au schimbat seful in ultimul an. In Anuarul de Business al Romaniei pe 2009 noua banci figureaza cu sef nou, iar de la redactarea anuarului pe piata au mai avut loc unele modificari.

Managerii romani continua sa castige teren, inca trei banci, Piraeus, Banca Romaneasca si CR Firenze, fiind acum sub conducerea unui manager local, dupa ce inainte aveau la conducere manageri straini. Astfel, mai mult de jumatate dintre bancile din sistem au acum un manager roman pe cea mai inalta pozitie a ierarhiei.

Schimbarile de conducatori apar inca de la varful clasamentului, unde BCR - cea mai mare banca locala este condusa acum de britanicul Dominic Bruynseels, care l-a inlocuit pe Manfred Wimmer. Si Bancpost are un nou sef - acum Mihai Bogza cumuleaza functiile de presedinte al Consiliului de Administratie si director general.


Piraeus Bank este de asemenea pe lista schimbarilor. In vara trecuta grecii au decis sa lase la conducerea operatiunilor locale un manager roman, Catalin Parvu, care ocupase in prealabil functia de director general responsabil cu retailul si operatiunile.


Banca Romaneasca urmeaza acelasi scenariu. Andreas Maragkoudakis, care a condus banca din 2005, si-a anuntat retragerea din activitate incepand cu 1 iunie. Conducerea bancii va fi asigurata interimar de Crina Cosma, care detinea inainte postul de director general adjunct.


Tot in primavara Ionut Costea, care detinea postul de presedinte al Consiliului de Administratie al Emporiki Bank, a preluat conducerea Eximbank, una dintre cele doua banci ramase in proprietatea statului. 


 Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 877 ori
Citeste mai multe despreconducere directori manageri romani schimbari