Piraeus Bank primeste ajutor de 380 milioane de euro

Vineri, 06 Ianuarie 2012, ora 14:35
1508 citiri
Piraeus Bank primeste ajutor de 380 milioane de euro

Comisia Europeana a aprobat, potrivit regulilor privind ajutoarele de stat, o injectie de capital de 380 milioane de euro pentru Piraeus Bank, ce va fi furnizata in conformitate cu schema de sprijin din Grecia pentru institutiile de credit.

Autoritatile de la Atena s-au angajat sa notifice, pentru fiecare caz in parte, orice recapitalizare a bancilor, iar in cazul Piraeus Bank are loc cea de-a doua recapitalizare.

Executivul comunitar a ajuns la concluzia ca injectia de capital este conforma cu recomandarile sale privind ajutoarele de stat acordate bancilor in timpul crizei financiare.

"Masura de recapitalizare are o tinta precisa, prevede o remunerare adecvata si este limitata la necesarul minim. De aceea, aceasta recapitalizare constituie o masura adecvata pentru depasirea perturbarilor grave din economia greaca si este compatibila si cu piata interna, potrivit articolului 107 al Tratatului privind functionarea UE", a mentionat Comisia Europeana.

Aprobarea celei de-a doua recapitalizari a Piraeus Bank este una temporara si va fi prelungita numai daca autoritatile grecesti prezinta un plan de restructurare actualizat.

#piraeus bank, #injectie capital Piraeus Bank, #injectie capital Comisia Europeana , #Rezultate financiare