Profitul brut al Piraeus Bank Romania a crescut cu 88% in primele noua luni

Miercuri, 26 Noiembrie 2014, ora 09:33
1616 citiri
Profitul brut al Piraeus Bank Romania a crescut cu 88% in primele noua luni
Foto: Wincor Nixdorf

Profitul brut al Piraeus Bank Romania a urcat cu 88% in primele noua luni, la 6,8 milioane de euro, de la 3,6 milioane de euro in aceeasi perioada a anului trecut, sustinut mai ales de scaderea provizioanelor si cresterea volumului de credite acordate.

"Piraeus Bank Romania a inregistrat rezultate bune in primele noua luni, reusind o crestere semnificativa a profitului fata de primele noua luni din 2013. Rezultatul a fost sustinut de scaderea cu aproape 2,5 puncte procentuale a portofoliului de credite neperformante, de reducerea nevoii de provizionare, precum si de optimizarea activitatii tuturor liniilor de business ale bancii, manifestata in special prin cresterea volumului de credite acordate segmentelor Corporate si IMM si intensificarea activitatii de atragere de surse", a declarat Catalin Parvu, director general al Piraeus Bank Romania, intr-un comunicat al institutiei financiare.

La 30 septembrie, activele Piraeus Bank Romania se situau la aproximativ 2,06 miliarde euro, fiind cu 14% mai mari fata de aceeasi perioada a anului 2013.

Volumul creditelor acordate in primele noua luni a crescut cu 9% fata de rezultatul obtinut in urma cu un an, ajungand la aproximativ 1,5 miliarde euro.

Valoarea depozitelor atrase de Piraeus Bank Romania depasea, la 30 septembrie, 1,1 miliarde de euro, fiind cu 16% mai mare comparativ cu perioada similara a anului trecut.

Piraeus Bank Romania deservea aproape 300.000 de clienti

Provizioanele bancii au scazut cu 11% la sfarsitul lui septembrie 2014, fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la 324 milioane euro.

La 30 septembrie, Piraeus Bank Romania deservea aproape 300.000 de clienti si detinea o retea formata din 130 de sucursale.

In luna aprilie a anului trecut, omul de afaceri Dorinel Umbrarescu a incheiat acord cu Piraeus Bank pentru cumpararea subsidiarei ATE Bank Romania, in schimbul a 10,3 milioane de euro pentru 93,27% din actiuni.

Ulterior, cei mai multi clienti ai ATE Bank au fost transferati catre Piraeus Bank, care preluase ATE in 2012.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#piraeus bank, #rezultate piraeus, #piraeus bank romania , #Profit