Nebunie pe piața auto de mașini electrice: Oameni se îmbulzesc să cumpere un model anume, schimbând preferințele

Vineri, 27 Decembrie 2024, ora 01:30
17725 citiri
Nebunie pe piața auto de mașini electrice: Oameni se îmbulzesc să cumpere un model anume, schimbând preferințele
Vânzarea mașinilor electrice hibride a crescut în popularitate, pe glob FOTO: Pixabay

Potrivit unui raport al Agenției Internaționale pentru Energie (IEA), vânzările de mașini electrice au crescut la peste 7 milioane de astfel de vehicule în 2024, marcând o creștere de 25 % față de aceeași perioadă din 2023. Este o adevărată nebunie pe piața auto, unde oamenii se îmbulzesc să cumpere automobile electrice hibrid plug-in (PHEV) față de cele electrice cu baterie (BEV), popularitatea s-a mărit comparativ cu anii trecuți, schimbând preferințele cumpărătorilor.

Tendința cheie a raportului este preferința în creștere pentru PHEV-uri față de vehiculele electrice cu baterie (BEV-uri), primele reprezentând 35% din totalul vânzărilor de mașini electrice din prima jumătate a anului 2024, potrivit Economic Times.

Aproape 80% din creșterea globală a vânzărilor de vehicule electrice va proveni din China în 2024. În ciuda dominației Chinei, și alte piețe auto au înregistrat creșteri. Vânzările de vehicule electrice în afara Chinei au urcat cu peste 10 %, cu creșteri semnificative în țări precum Brazilia, Indonezia, Mexic și regiuni precum Orientul Mijlociu și Marea Caspică.

China a reprezentat aproape 80 % din creșterea vehiculelor electronice la nivel mondial, vânzările de vehicule electrice crescând de la peste 3 milioane în prima jumătate a anului 2023 la peste 4 milioane în aceeași perioadă din 2024.

Raportul a menționat, de asemenea, că se așteaptă ca ponderea vehiculelor electrice (VE) în parcul auto mondial să ajungă la aproximativ 5 % până la sfârșitul anului 2024.

Cu toate acestea, pe piețele dezvoltate, performanțele au fost mixte. În Uniunea Europeană, vânzările de vehicule electrice au stagnat, cu un declin în Germania compensat de o creștere modestă de aproximativ 3 % în alte țări din UE.

Între timp, Marea Britanie a înregistrat o creștere de 15 % a vânzărilor de vehicule electrice, iar Statele Unite au înregistrat o creștere de aproape 10 %.

Raportul a precizat: „În timp ce vânzările în Uniunea Europeană au rămas stabile, cu un declin în Germania, care a compensat o creștere în alte părți de aproximativ 3% în medie”.

Raportul a subliniat, de asemenea, popularitatea în creștere a vehiculelor electrice hibride plug-in (PHEV) față de vehiculele electrice cu baterie (BEV), care au reprezentat peste 35% din totalul vânzărilor de vehicule electrice în prima jumătate a anului 2024.

O tendință cheie a raportului este preferința în creștere pentru PHEV-uri față de vehiculele electrice cu baterie (BEV-uri). În China, vânzările de PHEV au crescut cu 70 %, în mare parte datorită vehiculelor electrice cu autonomie extinsă (REEV), care oferă autonomii mai mari datorită bateriilor mai mari.

Acesta a declarat: „În China, creșterea vânzărilor de PHEV a fost determinată în mare parte de vehiculele electrice cu autonomie extinsă (REEV), care au o autonomie mai mare datorită bateriilor mai mari”.

Autonomia medie a REEV-urilor este de 130 de kilometri, comparativ cu 80 de kilometri pentru PHEV-urile standard. În mod similar, în Statele Unite, vânzările de PHEV au crescut cu 25 %, în timp ce vânzările de BEV au crescut cu doar 5 %.

Raportul a evidențiat, de asemenea, necesitatea îmbunătățirii infrastructurii de reîncărcare pentru a soluționa problema anxietății legate de autonomie, un factor semnificativ care influențează adoptarea vehiculelor electrice. Pe măsură ce piața EV se extinde, investițiile în instalațiile de încărcare vor juca un rol crucial în susținerea creșterii.

...citeste mai departe despre "Nebunie pe piața auto de mașini electrice: Oameni se îmbulzesc să cumpere un model anume, schimbând preferințele" pe Ziare.com

Ce se întâmplă cu mașinile mai vechi de 15 ani care au nevoie de reparații. Informații false despre ITP, dezmințite de Registrul Auto Român
Ce se întâmplă cu mașinile mai vechi de 15 ani care au nevoie de reparații. Informații false despre ITP, dezmințite de Registrul Auto Român
Registrul Auto Român dezminte pe pagina sa de Facebook o informație falsă care a circulat în presă în legătură cu efectuarea inspecțiilor tehnice periodice (ITP) în România. Instituția...
Autoturismele cu emisii zero au depășit 10% din totalul noilor înmatriculări în 2023
Autoturismele cu emisii zero au depășit 10% din totalul noilor înmatriculări în 2023
Un număr de 1.548 .417 de autoturisme noi cu emisii zero au fost înmatriculate în 2023 în Uniunea Europeană, ce corespunde unei cote de 14,53% din totalul noilor înmatriculări. Procentul...
#piata auto, #masini electrice, #masini electrice china, #masini electrice hibrid Romania, #modele masini electrice , #Stiri Auto

Curs valutar

1 EUR = 4.9742 RON

0.0011

1 USD = 4.8491 RON

-0.0243
  1. Cum își fac unii români poliţe RCA mai ieftine. Plătesc şi cu 1.500 de lei mai puțin
  2. Lecția simplă despre bani oferită de un profesor de economie: „Suma cheltuită pentru o ciocolată sau o cafea care ne fac ziua mai bună este o investiție?”
  3. Cum a reușit o tânără care lucra într-o multinațională să-și transforme pasiunea în afacere de succes: „Cât timp eram angajată, le duceam colegilor mei prăjituri"
  4. Tragedia din spatele site-urile chinezești cu haine ieftine. La ce condiții inumane sunt supuși muncitorii din „Satul Shein”
  5. Facturi de coșmar după majorarea prețului la gaze. Pentru un apartament cu 3 camere vom plăti 1.000 de lei, iar pentru o casă peste 2.000 de lei
  6. SUA, mutare-șoc care-l lovește în plin pe Putin: Sugrumă cel mai important domeniu din Rusia
  7. Ce tăieri salariale vor fi în 2025. Panică în industria IT
  8. China dă o lovitură grea lui Putin: De teama SUA, Beijingul ia o măsură dură contra Rusiei
  9. Dacia a deschis comenzile pentru Bigster. Cât costă și ce oferă cea mai mare și cea mai scumpă Dacia. Românii au parte de prețuri speciale, mult mai mici ca în Franța
  10. Prețul petrolului a explodat după noile sancțiuni impuse Rusiei de SUA. În același timp, dolarul american continuă să se aprecieze față de alte valute