Philip Morris Romania: Doar 2-3% din tigarile ilicite sunt confiscate de autoritati

Marti, 15 Iunie 2010, ora 14:48
2425 citiri
Philip Morris Romania: Doar 2-3% din tigarile ilicite sunt confiscate de autoritati

Doar 2-3% din tigarile ilicite care intra in tara sunt confiscate de autoritati, a declarat marti directorul corporate al Philip Morris Romania, Andrei Vasilescu, care a precizat ca in primele cinci luni ale acestui an au fost confiscate 120 de milioane de tigari, relateaza NewsIn.

"Din contrabanda ilicita cu tigari, numai in 2009 pierderile la buget au fost de 700- 800 milioane euro" a declarat Vasilescu, care a precizat ca pentru industria tutunului 2010 va fi un an mai dificil decat 2009.

"Philip Morris va avea pierderi daca lucrurile merg prost.

Numai in ianuarie anul acesta consumul tigarilor ilicite a depasit 36%.

Castigul din contrabanda cu tigari ar fi la 30 milioane de tigari de aproximativ 10 milioane lei", a mai spus Andrei Vasilescu.

Oficialul Philip Morris a mentionat ca in primele cinci luni ale anului s-a inregistrat o scadere in volum de 40% a pietei de tigari din Romania, la circa 8 miliarde de tigari (legal).

Philip Morris va distruge in numai patru zile in incinta fabricii 30 de milioane de tigari, capturate de la inceputul anului.

"Acestea sunt doar o parte dintre cele confiscate, in vami aflandu-se alte cateva milioane ce urmeaza sa fie aduse pentru a fi distruse.

Cele mai multe dintre tigarile de contrabanda sunt moldovenesti si chinezesti", a explicat directorul corporate al Philip Morris, Andrei Vasilescu.

Potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare Novel Research, pierderile cauzate la bugetul de stat de contrabanda cu tigarete vor fi in 2010 de peste 1 miliard euro, duble fata de 2009, cel mai mare nivel fiind in zonele de nord si de vest, unde contrabanda a ajuns sa reprezinte jumatate din vanzarile totale de tigarete.

Studiul arata si ca volumul contrabandei cu tigarete din Romania se situa in luna februarie 2010 la 36,2% din totalul pietei, in crestere de la 22%, cat a fost in ultimul trimestru al anului 2009.

Principalii producatori de tigarete din Romania sunt British American Tobacco Romania, Japan Tobacco International Romania si Philip Morris Romania. 

#confiscate, #morris, #philip, #tigari , #stiri Philip Morris Romania