Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Petrom vrea sa achizitioneze Petromservice

Petrom vrea sa achizitioneze Petromservice

Petrom manifesta interes pentru achizitionarea companiei Petromservice. "Activitatile de work-over si mentenanta sunt foarte importante pentru segmentul de explorare si productie, iar Petromservice este un furnizor de astfel de servicii foarte important pentru noi", spun reprezentantii Petrom.

Petrom a purtat o serie de discutii cu reprezentantii Petromservice in vederea identificarii modalitatilor prin care si-ar putea restructura activitatea, astfel incat sa contribuie la activitatile Petrom de explorare si productie, se mai arata in comunicat.

"In contextul anuntului Petromservice de a renunta la aceasta activitate, luam in considerare toate alternativele, inclusiv o posibila achizitie", subliniaza reprezentantii Petrom.

Potrivit editiei de luni a cotidianului Evenimentul Zilei, Adunarea Generala a Actionarilor Petromservice va decide, pe 18 septembrie, restructurarea si vanzarea companiei catre Petrom, in schimbul unei sume de maximum 350 milioane de euro.

in ultimele luni, in presa centrala au aparut mai multe informatii privind o posibila achizitie a furnizorului de servicii petroliere de catre OMV-Petrom. in luna mai, jurnalistii de la Evenimentul Zilei scriau ca OMV ar fi semnat un acord cu conducerea Petromservice pentru preluarea unei parti din aceasta companie, informatie infirmata atat de reprezentantii OMV, cat si de cei ai Petromservice.

Compania de servicii petroliere Petromservice a luat fiinta in martie 2002, in urma externalizarii mai multor servicii din cadrul Petrom.

De la infiintare pana in prezent, Petromservice a prestat servicii pentru segmentele de explorare si productie ale Petrom in baza unui contract ce expira in 2007, dar care in toamna anului 2005 a fost prelungit pana in 2012. Prin noul document, Petrom garanta Petromservice un volum minim de lucrari in valoare de 180 de milioane de euro in 2006. Suma era mai mica decat in anii precedenti. De asemenea, pe langa renuntarea la o parte din angajati, Petromservice trebuia ca pana in 2007, sa-si schimbe sigla si numele.

Bloombiz

Bloombiz.ro Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul infoBloombiz ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1080 ori