Vanzarea pachetului PETROM, in STAND-BY: Investitorii nu se inghesuie sa cumpere

Vineri, 22 Iulie 2011, ora 11:36
1457 citiri
Vanzarea pachetului PETROM, in STAND-BY: Investitorii nu se inghesuie sa cumpere

Oferta de vanzare a actiunilor OMV Petrom ar putea fi prelungita sau chiar amanata, intrucat investitorii au subscris la nivelul minim de sub 80% din titluri, potrivit Mediafax. 

"Subscrierile sunt sub 50% si chiar daca ar subscrie toti cei cu care au fost discutii tot nu s-ar ajunge la 80%", au afirmat susrsele citate.

Oferta a inceput la 11 iulie si ar urma sa se incheie vineri, 22 iulie, la ora 12:00.

Conform prospectului de vanzare, oferta este considerata finalizata cu succes daca la data inchiderii au fost subscrise minimum 80% din actiunile oferite.

Secretarul de stat in Ministerul Finantelor Dan Lazar a declarat marti ca vanzarea pachetului va fi amanata pentru anul viitor in cazul in care statul nu vareusi sa vanda 80% din actiuni.

Guvernul a stabilit, marti, un pret minim de vanzare a pachetului de 9,84% din actiunile OMV Petrom de 0,3708 lei/titlu, cottia fiind cu aproximativ 3% sub nivelul de la inchiderea sedintei bursiere de joi.

Surse guvernamentale au declarat, marti ca intermediarii ofertei au propus un pret minim de 0,33 lei/actiune, insa Executivul nu a fost de acord cu aceasta valoare. 

Pretul maxim a fost stabilit inainte de inceperea ofertei, la 0,46 lei/actiune.

Oferta este intermediata de catre consortiul format din banca rusa de investitii Renaissance Capital, BT Securities, Romcapital si EFG Securities. 

#actiuni petrom, #investitori, #omv petrom, #pret actiuni petrom , #stiri Petrom