Un nou val de scumpiri la carburanti

Miercuri, 12 August 2009, ora 09:27
1268 citiri
Un nou val de scumpiri la carburanti

Compania Petrom, detinuta de Grupul OMV din Austria, va majora de miercuri preturile de referinta la carburanti cu 3 bani/litru, ca urmare a evolutiei cotatiilor internationale la produsele petroliere, a anuntat marti compania, citata de NewsIn.

Astfel, benzina Premium fara plumb 10 ppm va costa 3,83 lei/litru, Top Premium fara plumb 99+ va fi 4,2 lei/litru, OMV Carrera 95 - 3,97lei/litru, iar OMV Carrera 100 - 4,6 lei/litru.

De aseamenea, un litru de motorina Top Euro Diesel 5 / Top Nordic Diesel va costa 3,69 lei, OMV Sprint Diesel se va vinde cu 3,74 lei/litru, Euro Diesel 5 va fi 3,53lei/litru, iar OMV Alpin Diesel se va comercializa cu 4,02 lei/litru.

Petrom a modificat ultima data pretul la carburanti in 4 august, cand a scumpit benzina cu 9 bani/litru si motorina cu 6 bani/litru.

Petrom are activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale si Energie.

Compania exploateaza rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 0,9 miliarde barili echivalent petrol, are o capacitate maxima anuala de rafinare de 8 milioane tone si circa 550 de statii de distributie carburanti in Romania.

Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 257 benzinarii, localizate in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia. OMV activeaza in 13 tari din Europa Centrala in domeniile de Rafinare si Marketing si in 19 tari pe cinci continente in domeniul de Explorare si Productie, Distributie gaze precum si Produse Chimice in 27 de tari pe cinci continente. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#carburanti, # petrol, # gaze, # Petrom , #stiri Petrom