Tariceanu acuza guvernul ca "ingroapa" ancheta Petrom

Marti, 19 Aprilie 2011, ora 16:16
1183 citiri
Tariceanu acuza guvernul ca "ingroapa" ancheta Petrom

Fostul premier si actualul lider al deputatilor PNL, Calin Popescu Tariceanu, a acuzat Guvernul ca intentioneaza sa ingroape solicitarile de infiintare a unor comisii de ancheta pe temele Petrom si ALRO Slatina, adaugand ca opozitia va face presiune pentru aprobarea acestora, transmite NewsIn.

Tariceanu a explicat ca grupurile PNL ?i PSD au depus la Biroul Permanent al Camerei o solicitare de infiintare a unei comisii de ancheta pe tema Alro Slatina, in conditiile in care "subiectul coruptiei la nivel inalt" in cazul Alro este dezbatut public de multa vreme, iar autoritatile responsabile "nu au dat niciun raspuns concludent in legatura cu acest dosar", existand in plus ?i "tentatia Parchetului de a inchide dosarul".

Liberalul a explicat ca forul de ancheta ar trebui sa obtina raspunsuri la urmatoarele probleme: de ce ajutorul de stat acordat ALRO de catre Guvern nu a fost notificat Comisiei Europene pentru a obtine aprobare, de ce Guvernul acorda ajutoare de stat unei companii care nu are pierderi, care sunt conditiile in care companii concurente achizitoneaza energie electrica de pe piata interna ?i daca acestea beneficiaza de acelea?i facilitati ca ?i Alro. 

"Vrem sa ?tim daca ALRO a eludat piata energiei cand a facut aceste achizitii la preturi preferentiale, a?a se pare. Vrem sa aflam ?i care sunt profiturile, cine sunt beneficiarii care urmare a obtinerii acestor facilitati acordate de catre Guvern", a mentionat liderul deputatilor PNL.

Pe de alta parte, Tariceanu a explicat, in privinta solicitarii de infiintare a unei comisii de ancheta privind compania Petrom ?i scumpirea carburantilor, ca obiectivele acestui for au fost reformulate in cadrul comisiei de industrii a Camerei, iar PNL ?i PSD sunt de acord cu aceasta noua forma, care vizeaza verificarea contractului de privatizare ?i indeplinirea prevederilor acestuia.

Liberalul a relatat ca Biroul Permanent al Camerei a decis ca solicitarea USL sa fie pusa impreuna cu cea privind Petrom ?i sa se analizeze daca sunt oportune, "cu incercarea de a le amana ?i ingropa".

"PDL vrea sa ingroape ambele comisii de ancheta. Atunci cand e vorba de coruptie, de trafic de influenta, e foarte bun la a face declaratii, dar cand sunt chestiuni concrete, sunt foarte grijulii sa-?i protejeze membrii de vaza ?i ca totul sa fie cu grija pus intr-un dosar. Vom incerca sa facem presiune asupra majoritatii sa aprobe ?i infiintarea comisiei Alro", a conchis Tariceanu.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#tariceanu, #ancheta petrom , #stiri Petrom