Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Statul, dator la Petrom cu 600 mil. euro

Statul, dator la Petrom cu 600 mil. euro

OMV Petrom are de primit de la Guvern 500 de milioane de euro pana in 2034, in urma unor lucrari de mediu, conform NewsIn.

Rambursarile pentru lucrarile de decontaminare au ca termen limita 2019, iar cele pentru sondele abandonate, anul 2034.

"Din evaluarile pe care le avem confirmate de auditorul financiar, cheltuielile pentru poluari si pentru sondele abandonate sunt de 600 de milioane de euro. Noi am facut deja o parte din cheltuieli, iar atunci cand vom avea gata documentatia necesara vom incepe si procesul de rambursare", a spus Mariana Gheorghe.


Grupul Petrom a inregistrat in primul semestru al acestui an un profit net de 1,744 miliarde lei, cu 14% mai mare fata de cel realizat in prima parte a anului trecut, de 1,526 miliarde lei, potrivit raportului publicat miercuri de grup.


De asemenea, vanzarile Petrom au crescut cu 23%, la 10,271 miliarde lei, comparativ cu vanzarile inregistrate in primele sase luni ale anului trecut, de 8,343 miliarde lei.


"Al doilea trimestru indica o buna performanta operationala. In contextul unui pret favorabil al titeiului, am beneficiat de cresterea nivelului de productie si de revenirea cererii de carburanti si gaze naturale, atat in sectorul industrial, cat si comercial, in special in Romania.


Pentru prima oara de la privatizare, am reusit sa crestem usor, pentru al patrulea trimestru consecutiv, debitele zilnice medii de productie ale grupului", a declarat directorul general executiv al OMV Petrom S.A., Mariana Gheorghe.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 992 ori
Citeste mai multe despreomv petrom mediu petrol