Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Shell a vandut companiei franceze Rubis divizia de GPL din Romania si iese de pe piata locala

Shell a vandut companiei franceze Rubis divizia de GPL din Romania si iese de pe piata locala

Shell a vandut, miercuri, companiei franceze Rubis, afacerea cu gaz petrolier lichefiat (GPL) din Romania si alte cinci state europene, operatiune care marcheaza iestirea grupului anglo-olandez de pe piata romaneasca.

Tranzactia vizeaza afacerile Shell cu GPL din Romania, Germania, Bulgaria, Spania, Cehia si Elvetia si se va ridica la o valoare maxima totala de 90 de milioane de euro, se arata intr-un comunicat al Rubis.

Pentru Romania, tranzactia este conditionata de neexercitarea unui drept de preemtiune, conform Rubis. Shell Gas Romania a fost infiintata in 1996, ca un joint-venture in care Shell detine 55% din actiuni, iar Petrom restul de 45%.

Rubis arata ca in Romania si in Elvetia va deveni, in urma operatiunii, liderul pietei de GPL, cu cote de piata importante.

Companiile preluate realizeaza anual o cifra de afaceri cumulata de circa 180 de milioane de euro.

"Acest portofoliu echilibrat de activitati in state in faza de crestere - cele din Europa de Est - si de maturitate - Elvetia si Germania - vine sa completeze actualele pozitii ale grupului", se precizeaza in comunicatuln Rubis.

Tranzactia va fi finalizata in primul semestru al anului.

Shell arata, intr-un comunicat, ca se concentreaza asupra zonelor in care are deja o prezenta considerabila.

"Shell isi concentreaza investitiile in zonele in care are deja o prezenta considerabila si se dezvolta in regiunile cu potential ridicat de crestere. Am facut progrese semnificative in simplificarea portofoliului, reducerea complexitatii si a costurilor de operare, in vederea implementarii strategiei de grup", a declarat Erwin Friederich, vicepresedintele diviziei de GPL al companie.

Grupul mentioneaza ca vanzarea afacerii cu GLP este urmarea strategiei grupului privind orientarea catre activitatile de upstream si downstream profitabil.

Divizia Shell de GPL din Romania este reprezentata de Shell Gas Romania si Transgas Services. Ambele firme fac obiectul tranzactiei cu Rubis.Bloombiz
(Sursa: Mediafax)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1016 ori