Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Seres si Macovei s-au inteles cum sa imparta salariatilor actiunile Petrom

Seres si Macovei s-au inteles cum sa imparta salariatilor actiunile Petrom

Ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres, a declarat, miercuri, agentiei MEDIAFAX, ca a convenit cu ministrul Justitiei, Monica Macovei, varianta de acordare a pachetului de 8% din actiunile Petrom catre salariati, propunerea urmand sa fie trimisa spre aprobare Guvernului."Am cazut de acord cu ministrul Macovei pe o varianta de acordare a actiunilor, pe care o vom pune in scris si o vom inainta Guvernului", a afirmat Seres. El nu a precizat asupra carei variante s-a pus de acord cu ministrul justitiei.

Potrivit legii pentru privatizarea Petrom, un pachet de 8% din actiunile companiei va fi vandut salariatilor la acelasi pret la care titlurile au fost transferate grupului austriac OMV, reprezentand echivalentul in lei a 0,0525 euro/actiune.

Pentru vanzarea actiunilor au fost vehiculate mai multe variante, printre care distribuirea titlurilor prin intermediul Asociatiei Salariatilor, insa Executivul a respins aceasta posibilitate.

Alte variante ar fi acordarea de actiuni tuturor persoanele care au fost angajate la Petrom in intervalul de la infiintare si pana la momentul privatizarii, 1997-2004, sau numai salariatilor prezenti in companie la finalizarea privatizarii, luna decembrie 2004. O a treia propunere indreptateste toti salariatii de acum sa primeasca actiuni.

Seres a declarat de mai multe ori ca i se pare "o stupiditate" sa fie distribuite actiuni si salariatilor angajati dupa decembrie 2004, in timp ce Macovei a sustinut ca toti cei care lucreaza acum in companie ar trebui sa primeasca actiuni.

Mediafax

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 776 ori