Sediu central al Petrom, in valoare de 80 milioane euro, va fi costruit de Alpine Bucuresti

Miercuri, 04 Aprilie 2007, ora 15:23
1086 citiri

Constructia sediului central al Petrom, Petrom City, a fost atribuita prin licitatie firmei Alpine Bucuresti, in baza unui contract in valoare de circa 80 de milioane de euro, a informat, miercuri, compania petroliera.

"In urma acestui contract am pus bazele unui nou sediu central care va fi construit in mai multe etape, cu finalizare la sfarsitul anului 2009. Cladirea va fi una ultramoderna si va include facilitati la cele mai inalte standarde internationale", a declarat Reinhard Pichler, directorul financiar al Petrom, intr-un comunicat transmis, miercuri, Bursei de Valori Bucuresti.

Petrom a initiat acest proiect pentru a oferi o singura locatie pentru toti angajatii Petrom, care in prezent isi desfasoara activitatea in sase birouri din Bucuresti si din alte zone centrale.

Compania petroliera detine in localitatea Straulesti din zona de nord a Bucurestiului un teren cun o suprafata totala de 200.000 metri patrati. In luna ianuarie a anului trecut, Petrom a anuntat ca va construi la Straulesti, pana in 2009, un complex imobiliar care va include birouri pentru viitorul sediu central al companiei.

Totodata, compania a anuntat la sfarsitul lunii februarie ca va investi zece milioane de euro pentru ecologizarea terenului din Straulesti, unde a functionat, incepand cu anul 1934, un depozit de produse petroliere. Reprezentantii Petrom au declarat atunci ca terenul va fi utilizat pentru constructia viitorului sediu central al companiei, va fi vandut sau va fi exploatat printr-o solutie combinata.

Platforma de la Straulesti a fost utilizata ca spatiu de depozitare in perioada 1934-2005. Prima etapa a proiectului de ecologizare consta in demolarea constructiilor, a rezervoarelor, a pompelor si a conductelor. A doua faza a investitiei va fi initiata in primavara si va dura trei ani, vizand extragerea pungii de produse petroliere, reabilitarea solului si a panzei freatice. Ultima etapa este programata pentru perioada 2009-2014 si va consta in implementarea unui sistem de monitorizare a substantelor poluante rezistente.

Petrom a inregistrat, anul trecut, un profit net de 2,28 miliarde lei (647 milioane euro), in crestere cu 61%, la mai rapid decat cifra de afaceri, care s-a majorat cu 22%, la 13,07 miliarde lei (3,71 miliarde euro), in principal ca urmare a cotatiei favorabile a produselor petroliere.

Actionarul majoritar al Petrom este grupul austriac OMV, care a preluat in 2004 51,011% din titlurile companiei


Bloombiz
(Sursa: Mediafax)

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...