Scaderea puterii de cumparare va afecta vanzarile de carburanti

Miercuri, 05 August 2009, ora 13:11
1141 citiri
Scaderea puterii de cumparare va afecta vanzarile de carburanti

Criza economica va afecta mai mult piata carburantilor in al doilea semestru decat in prima parte a anului, fiind posibila o scadere de 5% pe retail si de 5%-15% pe partea de vanzari comerciale, a declarat, miercuri, directorul general al Petrom (SNP), Mariana Gheorghe.

"Este posibila o scadere de 5% pe retail pana la finele anului, deoarece criza economica are ca efecte scaderea consumului si a puterii de cumparare, deci a vanzarilor.

Pe sectorul comercial, de la o scadere de 10% in primul semestru, in functie de evolutia economica, anticipam o scadere de 5%-15% pana la sfarsitul anului", a afirmat Gheorghe intr-o conferinta de presa.

Piata de retail a stagnat in primul semestru, iar vanzarile comerciale au scazut cu 10%. De asemenea, piata gazelor naturale va scadea cu 19%-21% pe intregul an, ca urmare a reducerii consumului industrial, estimeaza compania.

Totodata, Petrom si-a elaborat bugetul pentru acest an bazandu-se pe o estimare de crestere economica negativa a Produsului Intern Brut de 4-6%, iar deocamdata nu are in vedere o revizuire a acestuia.

"Nu ne vom schimba bugetul decat daca, prin revizuirea portofoliului de productie, vom vedea ca avem nevoie. Inca nu avem cifrele necesare pentru o revizuire", a afirmat Gheorghe.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#benzina, #carburanti, #criza, #petrom , #stiri Petrom