Rovinieta electronica intra in vigoare de maine

Joi, 30 Septembrie 2010, ora 15:02
1625 citiri
Rovinieta electronica intra in vigoare de maine

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) informeaza ca, incepand de vineri, pe intreg teritoriul Romaniei intra in vigoare Sistemul Informatic de Emitere a Rovinietei.

Tot de la 1 octombrie se introduce si tariful de utilizare a retelei de Drumuri Nationale pentru 90 de zile, aplicat la toate categoriile de vehicule.

Tarifele rovinietei raman neschimbate, iar rovinietele achizitionate deja isi mentin valabilitatea pana la data expirarii.      

"Orice conducator auto care tranziteaza reteaua de drumuri nationale si autostrazi din Romania poate merge la orice subunitate CNADNR (DRDP-uri, SDN-uri, Agentii de Control si Incasare), la benzinariile MOL, Rompetrol, Petrom sau OMV sau la oficiile Postei Romane, UNTRR dar si la firmele de distributie Scalla, Speedy, Medina si Pasaj, de unde trebuie sa-si cumpere o rovinieta, in functie de categoria de masina pe care o detine.

Procedura este simpla. Conducatorul auto ii comunica operatorului, pe proprie raspundere, numarul masinii pentru care vrea sa cumpere rovinieta, tipul vehiculului si perioada de valabilitate a rovinietei", se arata in comunicat.

Astfel, operatorul introduce in calculator numarul autovehiculului, iar sistemul genereaza automat toate datele de identificare, precum si categoria vehiculului, dar si numele proprietarului.

Dupa achitarea tarifului, cumparatorul primeste un bon de casa sau factura, daca solicita, in locul vechiului autocolant (care se lipea pe parbriz).

Plata este inregistrata automat in baza de date centrala (CESTRIN - Centrul de Studii Tehnice, Rutiere si Informatica) si este pastrata pe toata perioada de valabilitate pentru care a fost achitat tariful de utilizare.

Controlul rovinietei se face fie automat, prin intermediul punctelor fixe, unde sunt instalate sisteme de camere video, fie in trafic, de catre echipe de controlori.

Nothing pregătește lansarea modelului Phone (3), care s-ar inspira din design-ul pregătit de Apple pentru iPhone 16. Ce funcții sunt așteptate
Nothing pregătește lansarea modelului Phone (3), care s-ar inspira din design-ul pregătit de Apple pentru iPhone 16. Ce funcții sunt așteptate
CEO-ul Nothing, Carl Pei, a început deja să facă „teasing” pentru Nothing Phone 3, prezentând câteva actualizări de interfață pentru Nothing OS pe rețeaua de socializare X. Aceste...
Medicina viitorului. Cum îi ajută „doctorii virtuali” pe bolnavii români
Medicina viitorului. Cum îi ajută „doctorii virtuali” pe bolnavii români
România se confruntă cu o lipsă acută de medici, în special cei de familie, însă, inteligența artificială începe să-și facă loc din ce în ce mai mult în medicină. „Doctorii...
#rovinieta, #electronica, #cnadnr , #stiri Petrom