Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rompetrol va ieftini benzina cu 5 bani/litru si motorina cu 3 bani/litru, incepand de vineri

Rompetrol va ieftini benzina cu 5 bani/litru si motorina cu 3 bani/litru, incepand de vineri

Compania Rompetrol, care are ca actionar majoritar KazMunaiGaz din Kazakhstan va ieftini benzinele cu 5 bani/litru si motorinele cu 3 bani /litru, incepand de vineri, potrivit datelor companiei. Benzina Rompetrol va fi mai ieftina cu 5 bani/litrui, incepand de vineri. Astfel, benzina Premium E4 va costa 3,75 lei/litru, benzina Efix 95 (Euro 4) va costa 3,80 lei/litru, iar sortimentul Euro Super 98 fara Plumb 4,43 lei/litru.


Rompetrol va ieftini totodata motorina cu 3 bani/litru, incepand de vineri. Sortimentul Efix Diesel Euro 4 se va vinde cu 4,09 lei/litru, iar litrul de Super Euro 5 cu 4,38 lei/litru.


Anterior, compania Rompetrol a ieftinit preturile benzinelor si ale motorinelor comercializate in statiile proprii cu doi, respectiv trei bani pe litru, incepand de luni, 20 octombrie.


Preturile carburantilor comercializati in statiile Rompetrol pot varia cu +/- 5% fata de preturile de referinta.


In Romania, compania opereaza peste 400 de benzinarii.


Grupul Rompetrol NV. este o companie petroliera multinationala, cu sediul in Amsterdam, Olanda, desfasurandu-si activitatea in 13 tari si cu majoritatea activelor si operatiunilor in Franta, Romania, Spania si Sud-Estul Europei. Grupul Rompetrol este implicat in activitati de rafinare, marketing si trading, dar si in operatiuni aditionale - explorare si productie, servicii petroliere, EPCM, transport, etc.


Compania de stat din Kazakhstan , KazMunaiGaz, a achizitionat in august 2007 o participatie de 75% din actiunile The Rompetrol Group.


Si Petrom a anuntat joi ca ieftineste carburantii cu 9 bani/litru incepand de vineri.


Astfel, benzina Premium fara plumb 95 costa 3,53 lei/litru, benzina Top Premium fara plumb 99+ costa 3,86 lei/litru, iar benzinele OMV Carrera 95 si OMV Carrera 100 se vand cu 3,63 lei si respectiv 4,26 lei/litru.


In cazul motorinei, sortimentul Top Euro Diesel 4 costa 3,83 lei, litrul de OMV Sprint Diesel cu 3,88 lei, motorina Euro Diesel 4 se comercializeaza cu 3,75 lei/litru, iar OMV Premium Diesel cu 4,16 lei/litru.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1044 ori