Profitul Fondului Proprietatea, majorat de dividendele neincasate

Marti, 17 Mai 2011, ora 10:33
2227 citiri
Profitul Fondului Proprietatea, majorat de dividendele neincasate

In primele patru luni ale anului, Fondul Proprietatea a inregistrat un profit de 283,4 milioane lei, cu 269,4 milioane lei peste cel de la finalul trimestrului unu, cea mai mare parte a sumei reprezentand dividende inregistrate in avans, pe care Fondul urmeaza sa le incaseze de la companii din portofoliu, precizeaza Mediafax.

La finalul primului trimestru Fondul a consemnat un profit de 14 milioane lei.

Informatia privind castigul din ianuarie-aprilie a fost transmisa Bursei de catre FP.

Contactati de MEDIAFAX reprezentantii Fondului Proprietatea au precizat ca diferenta mare dintre profitul din primul trimestru si cel de la finalul lunii aprilie a fost determinata de inregistrarea in conturi a dividendelor care urmeaza sa fie virate.

"Profitul preliminar inregistrat de Fondul Proprietatea la sfarsitului lunii aprilie 2011 a fost de 283,4 milioane lei, acesta rezultand in principal din venituri din dividende de la companiile din portofoliu, precum si din alte surse precum veniturile din dobanzi", se arata in raspunsul administratorului FP, Franklin Templeton.

Legislatia pietei de capital permite inscrierea dividendele in profit imediat dupa data de inregistrare decisa in AGA, adica inainte de incasarea efectiva a acestora.

Pentru acest an Fondul estimeaza ca va incasa dividende in valoare de aproximativ 400 milioane lei de la companiile din portofoliu. Aproape jumatate din dividende provin de la OMV Petrom (SNP).

Activul net al Fondului a crescut in aprilie cu 0,52%, de la 16,455 miliarde lei la 16,539 miliarde lei. Astfel, la finele lunii, valoarea unitara a activului net era de 1,2004 lei/actiune, fata de 1,1942 lei/titlu in martie.

Sumele din depozite bancare au scazut in aprilie cu 15%, de la 598 milioane lei la 506,2 milioane lei. Pe de alta parte, a crescut expunerea pe titluri de stat cu 5%, de la 283,5 milioane lei la 297,9 milioane lei.

Valoarea actiunilor cotate a crescut cu 5%, de la 6,412 miliarde lei la 6,724 miliarde lei, in conditiile in care Fondul nu a mai iesit sau intrat in actionariatul altor companii.

Totodata, a avansat usor, cu 0,8%, valoarea pachetului de actiuni la companiile necotate, de la 9,144 miliarde lei la 9,217 miliarde lei.

Desi activul net a crescut in aprilie, investitorii au pus presiune la vanzarea actiunilor FP, astfel ca pretul actiunilor a scazut cu 8,4%, la 0,5605 lei.

Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group, grupul de companii care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, iar la nivel internaţional, restaurante KFC în Republica...
#fond proprietatea, #dividende, #milioane, #profit fond proprietatea, #profit, #fond, #proprietatea , #stiri Petrom