Profitul EBIT al OMV Petrom ar putea creste cu 100 mil. euro

Vineri, 04 Martie 2011, ora 17:59
1796 citiri
Profitul EBIT al OMV Petrom ar putea creste cu 100 mil. euro

Profitul OMV Petrom (SNP) calculat inainte de deducerea dobanzilor si impozitelor (EBIT) ar putea creste cu pana la 100 de milioane de euro dupa intrarea in exploatare a centralei pe gaze de la Brazi, potrivit analistilor bancii de investitii Jefferies & Co, transmite Bloomberg, citat de NewsIn.

Estimam ca proiectul ar putea contribui cu 100 de milioane de euro la profitul EBIT, odata ce va deveni operational", se arata intr-o nota adresata clientilor bancii.

Petrom intentioneaza sa formeze un portofoliu de active in domeniul productiei de electricitate, cu centrala de la Brazi, cu o capacitate de 860 de megawati, si un parc eolian in Dobrogea, care urmeaza sa fie conectate la reteaua nationala de electricitate in acest an.

Compania intentioneaza sa ajunga la o cota de 10% pe piata de electricitate din Romania.

Directorul general al Petrom, Mariana Gheorghe, a declarat, in februarie, ca Petrom va incepe probabil sa vanda electricitate produsa la Brazi in a doua jumatate a acestui an.

"Proiectul ar trebui sa genereze venituri destul de ridicate, intrucat reprezinta o solutie eficienta de echilibrare a diferentei intre preturile liberalizate ale electricitatii si preturile administrate ale gazelor naturale, mentinute de guvern la un nivel artificial de scazut", au aratat analistii.

OMV Petrom, companie controlata de grupul austriac de petrol si gaze OMV, va incepe in acest an sa produca energie electrica in termocentrala pe care o construieste la Brazi si in parcul eolian de la Dorobantu.

Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group, grupul de companii care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, iar la nivel internaţional, restaurante KFC în Republica...
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
#profit, #ebit, #omv petrom, #milioane, #euro , #stiri Petrom