Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Petrom va scumpi benzina cu 7 bani/litru, de maine

Petrom va scumpi benzina cu 7 bani/litru, de maine

Compania Petrom, controlata de grupul OMV din Austria, va majora de marti preturile de referinta la benzina cu 7 bani/litru, ca urmare a evolutiei cotatiilor internationale la produsele petroliere, in timp ce pretul motorinelor ramane neschimbat, a anuntat luni compania, potrivit NewsIn.

Astfel, benzina Premium fara plumb 10 ppm va fi 3,87 lei/litru, benzina Top Premium fara plumb 99+ va costa 4,2 lei/litru, iar sortimenteme OMV Carrera 95 si OMV Carrera 100 vor costa 3,97 lei si, respectiv, 4,60 lei/litru.


Pretul motorinelor ramane nemodificat. Motorina Top Euro Diesel 5 este 3,67 lei/litru, litrul de motorina OMV Sprint Diesel costa 3,72 lei, sortimentul de motorina Euro Diesel 5 se vinde cu 3,54 lei/litru, in timp ce motorina OMV Premium Diesel ramane 4 lei/litru.


Preturile Petrom pot varia cu maximum +/-5% fata de preturile de referinta.


Petrom are activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale si Energie. Compania exploateaza rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 0,9 miliarde barili echivalent petrol, are o capacitate maxima anuala de rafinare de 8 milioane tone si circa 550 de statii de distributie carburanti in Romania.


Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 257 benzinarii, localizate in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia.


OMV activeaza in 13 tari din Europa Centrala in domeniile de Rafinare si Marketing si in 19 tari pe cinci continente in domeniul de Explorare si Productie, Distributie gaze precum si Produse Chimice in 27 de tari pe cinci continente.


 
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1455 ori
Citeste mai multe desprebenzina petrom preturi scumpire