Petrom va intra pe piata de energii regenerabile in 2011

Marti, 06 Aprilie 2010, ora 12:54
2042 citiri
Petrom va intra pe piata de energii regenerabile in 2011

Producatorul de titei si gaze naturale OMV Petrom, detinut de Grupul OMV din Austria, va intra pe piata de energii regenerabile in 2011, cand va deveni totodata producator de electricitate, iar in prezent analizeaza mai multe proiecte privind energia regenerabila, informeaza NewsIn.

"Acum ne uitam dupa proiecte si vom decide in functie de ce ne ofera piata. Oricum, in 2011, cu siguranta vom fi producatori de energie electrica, prin centrala de la Brazi", au declarat pentru NewsIn reprezentantii Petrom.

Potrivit site-ului companiei, intre obiectivele OMV Petrom pentru 2010, este si "pregatirea intrarii pe piata energiei in 2011, prin constructia centralei electrice de la Brazi si proiectele din domeniul energiilor din surse regenerabile".

OMV Petrom a inceput in iunie 2009 constructia efectiva a centralei electrice pe gaze de la Brazi, ce va avea o putere instalata de 860 MW, pentru care vor fi investite circa 500 milioane euro.

Petrom va incepe furnizarea in sistemul energetic national in a doua parte a anului 2011.

Un consortiu format din General Electric (USA) si Metka (Grecia) va construi si livra la cheie centrala electrica, termenul de livrare fiind septembrie 2011.

Acesta este cel mai mare proiect privat de generare de electricitate din Romania, iar lucrarile pregatitoare au fost demarate inca din 2008.

#brazi, #centrala, #energii, #petrom, #regenerabile , #stiri Petrom