Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Petrom va continua sa faca disponibilizari si in 2010

Petrom va continua sa faca disponibilizari si in 2010

Compania Petrom, controlata de grupul OMV din Austria, va continua disponibilizarile si in 2010, fara a preciza un numar exact de angajati care urmeaza sa fie disponibilizati, a declarat miercuri directorul general executiv al Petrom, Mariana Gheorghe, in cadrul unei conferinte de presa.

 

"Compania continua disponibilizarile si in 2009. Este in derulare un program de disponibilizari inceput in urma cu cativa ani care continua si care va continua si anul viitor. O criza economica poate cere managementului unei companii o crestere a numarului de disponibilizari. Insa aici este vorba de o cerinta a pietei", a declarat Mariana Gheorghe.


Aceasta a mai spus ca Petrom nu a stabilit numarul exact de functii ce urmeaza a fi disponibilizate, si ca vor discuta cu sindicatele despre acest lucru.


Petrom urma sa inceapa la 1 februarie 2009 sa disponibilizeze 3.000 angajati la nivel national, potrivit Agentiei Judeteane pentru Ocuparea Fortei de Munca Prahova.


Compania avea, la sfarsitul lunii septembrie 2008, un numar de 33.656 angajati.


Petrom are activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale si Energie si exploateaza rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 0,9 miliarde barili echivalent petrol, avand o capacitate maxima anuala de rafinare de opt milioane tone si circa 550 de statii de distributie carburanti in Romania.


Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 257 benzinarii in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia. Grupul OMV din Austria detine 51,01% din actiunile Petrom.


Ministerul Economiei detine 20,64% din actiunile Petrom, Fondul Proprietatea SA detine 20,11%, iar 8,24% apartin actionarilor minoritari.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2811 ori
Citeste mai multe desprePetrom companie disponibilizari angajati OMV