Petrom si PetroSantander, parteneri pentru cresterea productiei in zona Arad

Luni, 18 Octombrie 2010, ora 11:37
3653 citiri
Petrom si PetroSantander, parteneri pentru cresterea productiei in zona Arad

Compania Petrom, cel mai mare producator de titei si gaze din sud-estul Europei, a semnat un contract pe 17 ani pentru cresterea productiei la noua zacaminte onshore in zona Arad, cu PetroSantander, companie canadiana nelistata la bursa, specializata in operarea si reabilitarea zacamintelor mature, informeaza NewsIn.

Potrivit contractului, PetroSantander va gestiona zacamintele respective, va asigura expertiza si tehnologiile necesare, precum si resursele financiare si umane.

Un comitet comun compus din reprezentanti Petrom si PetroSantander va superviza operatiunile iar Petrom va plati PetroSantander pentru productia livrata, in functie de nivelul productiei, potrivit unui comunicat emis luni de Petrom Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

"Ma bucur sa anuntam un nou contract pentru cresterea productiei pe zacaminte mature, cu o companie canadiana specializata in astfel de operatiuni.

In Romania, optimizarea productiei de titei si gaze va fi obtinuta prin aplicarea celor mai noi tehnologii si concentrarea eforturilor asupra redezvoltarii a cateva zacaminte majore precum si prin parteneriate cu companii recunoscute intenational pe anumite zacaminte", a declarat membrul Directoratului Petrom, responsabil cu activitatea de Explorare si Productie, Johann Pleininger.

Contractul vizeaza noua zacaminte mature situate in vestul Romaniei, in apropiere de Arad, zacaminte care au fost exploatate in ultimii 40 de ani si care, impreuna, furnizeaza circa 1% din productia interna a Petrom.

Petrom va ramane detinatorul contractelor de concesiune, al productiei de hidrocarburi, al echipamentelor existente, precum si al drepturilor si obligatiilor definite prin Legea Petrolului.

PetroSantander va furniza servicii pentru redezvoltarea si operarea zacamintelor si va asigura finantarea necesara.

In primii cinci ani, prin operatiuni specifice, PetroSantander estimeaza o crestere a productiei cu cel putin 50%, comparativ cu trendul productiei.

Operatiunile de productie si serviciile aferente, precum si salariatii implicati in aceste activitati vor fi transferati catre PetroSantander pe durata contractului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#contracte, #petrom, #petrosantander, #productie , #stiri Petrom