Petrom se asteapta la o scadere cu pana la 20% a vanzarilor de carburanti

Miercuri, 25 Februarie 2009, ora 12:52
1449 citiri
Petrom se asteapta la o scadere cu pana la 20% a vanzarilor de carburanti

Piata de comercializare a carburantilor ar putea scadea cu 15-20% in acest an, pe fondul crizei, a declarat miercuri directorul general executiv al Petrom, Mariana Gheorghe, in cadrul unei conferinte de presa.

 

"Despre cererea de carburanti, pe piata de vanzare cu amanuntul, ne asteptam la o reducere cu 5%. Depinde si de pretul carburantilor pe piata noastra. Pe piata comerciala, ne asteptam la reduceri mult mai mari, de 15-50%, la vanzarile de carburanti", a precizat Mariana Gheorghe.

In prezent, Petrom are o cota de 45% pe piata statiilor din tara, pe care incearca sa si-o mentina, avand in vedere situatia actuala de criza, a mai spus Mariana Gheorghe.

Petrom are activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale si Energie si exploateaza rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 0,9 miliarde barili echivalent petrol, avand o capacitate maxima anuala de rafinare de opt milioane tone si circa 550 de statii de distributie carburanti in Romania.

Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 257 benzinarii in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia.

Grupul OMV din Austria detine 51,01% din actiunile Petrom. Ministerul Economiei detine 20,64% din actiunile Petrom, Fondul Proprietatea SA detine 20,11%, iar 8,24% apartin actionarilor minoritari.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#petrom, #pierderi, #miliarde, #trimestru, #privatizare, #miliarde, #Mariana Gheorghe , #stiri Petrom