Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Petrom scumpeste benzina de azi

Petrom scumpeste benzina de azi

Compania Petrom, controlata de grupul OMV din Austria, va majora de joi preturile de referinta la benzina cu 7 bani/litru, in timpul ce preturile motorinei raman neschimbate, potrivit datelor companiei.

Astfel, benzina Premium fara plumb 10 ppm va costa 3,32 lei/litru, litrul de benzina Top Premium fara plumb 99+ este 3,65 lei, iar sortimentele OMV Carrera 95 si OMV Carrera 100 costa 3,42 lei si respectiv 4,05 lei/litru.


Motorina costa ca si pana acum. Adica, un litru de motorina Top Euro Diesel 5 este 3,36 lei, motorina OMV Sprint Diesel costa 3,41 lei/litru, litrul de motorina Euro Diesel 5 este 3,23 lei, iar cel de motorina OMV Alpin Diesel este 3,69 lei. Preturile Petrom pot varia cu maximum +/-5% fata de preturile de referinta. Anterior, Petrom a redus preturile de referinta la motorina cu 9 bani/litru, din 3 martie.


Petrom are activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale si Energie si exploateaza rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 0,9 miliarde barili echivalent petrol, avand o capacitate maxima anuala de rafinare de opt milioane tone si circa 550 de statii de distributie carburanti in Romania.


Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 257 benzinarii in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia.


Grupul OMV din Austria detine 51,01% din actiunile Petrom. Ministerul Economiei detine 20,64% din actiunile Petrom, Fondul Proprietatea SA detine 20,11%, iar 8,24% apartin actionarilor minoritari.


 
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1819 ori
Citeste mai multe desprebenzina omv petrol petrom