Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Petrom, nevoit sa se imprumute de la OMV cu 500 mil euro

Petrom, nevoit sa se imprumute de la OMV cu 500 mil euro
Petrom a obtinut o linie de finantare de pana la 500 milioane de euro, de la actionarul majoritar, grupul austriac OMV, reiese dintr-un comunicat al companiei petroliere din Romania remis, astazi, Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Linia de finantare de tip revolvingv, pe transe, va fi utilizata pentru acoperirea nevoilor financiare ale Petrom, iar termenii de finantare reflecta conditiile de piata ale companiei.


"Aceasta linie de finantare este parte a unui program de finantare mai amplu agreat in luna iunie a anului trecut, necesar pentru a sustine restructurarea si modernizarea companiei. Obiectivele noastre in ceea ce priveste dezvoltarea companiei sunt extrem de ambitioase, iar investitiile pe masura. Avem avantajul de a fi parte a unui grup energetic lider in Europa Centrala, concretizat intr-un parteneriat strategic cu OMV", a declarat, in comunicat, directorul general executiv al Petrom, Mariana Gheorghe.Documentatia pentru linia de finantare a fost finalizata in luna ianuarie a acestui an.In ultimii trei ani si noua luni Petrom a investit 3,56 miliarde de euro in modernizarea companiei. Cele mai importante obiective pe termen mediu includ stabilizarea productiei de titei si gaze in Romania, modernizarea Petrobrazi si constructia unei centrale pe gaze cu o capacitate de circa 860 MW.De asemenea, compania evalueaza posibilitatea diversificarii surselor energetice si dezvoltarea de capacitati proprii de inmagazinare a gazelor.Petrom este cea mai mare companie romaneasca listata la BVB, cu o capitalizare de 10,13 miliarde lei.Compania petroliera este controlata in proportie de 50,1% de grupul austriac OMV, care a preluat compania de la stat in 2004. In structura actionariatului se mai regasesc Ministerul Economiei, cu 20,63%, Fondul Proprietatea, cu 20,11% din titluri, in timp ce 8,24% din actiuni sunt listate la Bursa.In sedinta bursiera de ieri, cotatia actiunilor Petrom a urmat traiectoria pietei si a scazut sever, cu 5,8%, ultima operatiune fiind efectuata la 0,179 lei.Profitul net al Petrom a crescut dupa primele noua luni ale anului trecut cu 48%, la 2,29 miliarde lei, iar veniturile s-au majorat cu 62%, la 15,08 miliarde lei.
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1361 ori