Petrom, in scadere?

Luni, 04 Mai 2009, ora 15:36
1637 citiri
Petrom, in scadere?

Petrom, cel mai mare grup de petrol si gaze din Romania, este asteptat sa afiseze o scadere de 57% a profitului net din primul trimestru, afectat de ieftinirea produselor petroliere si de provizioanele pentru cereri in justitie, potrivit unui sondaj Reuters.

Petrom, al carui pachet majoritar este detinut de compania austriaca OMV, este estimat sa afiseze vineri, la prezentarea rezultatelor, un profit net de 416 milioane lei (132 milioane dolari), potrivit estimarii din cadrul unui sondaj Reuters efectuat in randul a cinci analisti.

Analistii sustin ca scaderea preturilor produselor petroliere si provizioanele pentru cererile in justitie formulate de angajati, factori ce au afectat castigurile din ultimul trimestru al anului trecut, vor continua sa erodeze profitul.

Compania are provizioane pentru potentialele pierderi din procesele intentate de fostii sau actualii angajati, ce au dat in judecata compania pentru diferitele interpretari ale clauzelor contractuale cu privire la primele de sarbatori.

Grupul, ce nu a platit dividende pentru 2008, a estimat saptamana trecuta un profit net de 1,1 miliarde lei in 2009, dupa ce profitul net din 2008 a fost cu putin peste 1 miliard lei, obiectiv pe care multi analisti il considera usor optimist si conditionat de o revenire a pretului petrolului.

Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group, grupul de companii care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, iar la nivel internaţional, restaurante KFC în Republica...
#petrol, #gaze, #Romania, #scadere, #Petrom, #profit , #stiri Petrom