Petrom face schimbari la nivelul conducerii

Miercuri, 24 Noiembrie 2010, ora 10:29
1556 citiri
Petrom face schimbari la nivelul conducerii

OMV Petrom (SNP) va avea de la 1 ianuarie un nou director financiar si un nou responsabil pentru Gaze si Energie, Daniel Turnheim si, respectiv, Hilmar Kroat-Reder, cei doi urmand sa ii inlocuiasca pe Reinhard Pichler si Gerald Kappes, care vor prelua alte atributii in cadrul grupului OMV, transmite Mediafax.

Turnheim si Kroat-Reder vor fi numiti membri in Directoratul Petrom, potrivit unui comunicat al companiei petroliere transmis, miercuri, Bursei de Valori Bucuresti.

"Reinhard Pichler a fost membru in Directoratul Petrom inca de la privatizarea companiei si a condus cu succes cel mai amplu program de transformare a sistemului financiar al unei companii din Sud-Estul Europei, avand un rol determinant in transformarea Petrom intr-o companie profitabila si moderna.

Gerald Kappes a participat in mod direct la diversificarea activitatilor Petrom in domeniul energiei, punand bazele unei dezvoltari durabile a grupului Petrom.

Le multumim pentru eforturile depuse si le dorim mult succes in gestionarea noilor responsabilitati.

In acelasi timp, le uram bun venit noilor membri ai Directoratului Petrom, Daniel Turnheim si Hilmar Kroat-Reder, si le dorim succes pe noile pozitii", a declarat, in comunicat, Wolfgang Ruttenstorfer, presedintele Consiliului de Supraveghere al Petrom.

Turnheim a studiat Administrarea Afacerilor in cadrul Universitatii de Studii Economice si Afaceri din Viena.

In 2002 s-a alaturat grupului OMV, unde a ocupat diferite pozitii inclusiv Director Controlling in cadrul OMV Marea Britanie. Incepand cu 2007, el Turnheim ocupa pozitia de Director Corporate Controlling OMV.

La finalul anului 2009, a devenit membru in Consiliul de Administratie al Petrol Ofisi.

Kroat-Reder a studiat Drept si Administrarea Afacerilor in cadrul Universitatii de Studii Economice si Afaceri din Viena si in cadrul McGeorge School of Law, Universitatea Pacific, California, SUA.

Incepand cu 2002, a ocupat diverse pozitii in cadrul OMV - Director Corporate Development & M&A/Legal, Vicepresedinte al Biroului CEO-, iar in prezent ocupa functia de Vicepresedinte senior, Corporate Affairs & Sustainability.

#petrom, #conducere, #directori , #stiri Petrom